Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 лютого 2010, 14:16 Суспільство
Мертві мати та син пролежали два тижні у львівській квартирі
Мертві мати та син пролежали два тижні у львівській квартирі

Сусіди нарікали на сморід, а правоохоронці не зважали: посилалися на законодавство. Допоміг гавкіт собаки: в міліції з'явився законний привід виламати двері.

День отримання пенсії у мешканки будинку в центрі Львова став початком чергового запою. І щоразу сусіди переживали за сина-інваліда п'янички, який не міг себе обслугувати. Два тижні тому Тетяна знову отримала гроші.

Анна, сусідка:

- Кажу до них: не давайте їй грошей, вона проп'є, лише ту дитину. Але дали їй. А я чую - середу її нема, четвер, п'ятниця, субота.

Перші підозри, що в квартирі любительки оковитої не все гаразд, у сусідки з'явилися за кілька днів: не було чути звичних криків сина-інваліда, який просив їсти.

Анна, сусідка:

- Він кричав ще так: четвер, п'ятниця, субота. Потім вже не чути.

Дзвінок у міліцію жодних результатів не дав. Минуло кілька днів, поки дільничний відгукнувся. І порадив сусідам звернутися до прокуратури.

Анна, сусідка:

- Я кажу, дзвоніть до начальника - собака дуже гавкає. Участковий каже, я не буду розбивати, я не маю права. Йдіть в прокуратуру, йдіть в суд.

Оселю відкрили тільки через півтора тижня після звернення сусідів. Жінку знайшли мертвою у ванній, сина - в кімнаті. Живим залишився лише пес.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВСУ у Львівській області:

- Коли вже прийшли офіційні папери, тоді вже вскрили приміщення. Коли вже почались від мешканців скарги, що запах дуже серйозний. Тіла вже знаходились у стадії розкладу.

Причину смерті матері і сина з'ясовують. Проте правоохоронці вже зараз зазначають, що криміналу у цій справі не знайдуть.

Євгенія Полікарпова, Михайло Заярнюк, Львів, НТН.