Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2010, 12:38 Суспільство
У Вінниці родина незрячих не може поділити квартиру
У Вінниці родина незрячих не може поділити квартиру

Василь та Любов Жмурки розлучилися 12 років тому. Але й до сьогодні закидають одне одного судовими позовами. Кожен стверджує, що має законне право на квадратні метри. Ситуація ускладнюється тим, що обидва позивачі - інваліди першої групи.

Розлучившись 12 років тому, екс-подружжя і далі мешкало у двокімнатній квартирі. Але торік стосунки між ними геть зіпсувалися. Правоохоронці стали частими гостями в помешканні.

Вадим Гапонюк, дільничний інспектор міліції Ленінського МРВ:

- Сусіди - і ті, навіть, звертались. Коли виникають скандали в їхній квартирі, то це навіть заважає відпочивати сусідам. Коли виникають ці скандали, вона зразу іде до сусідів. Буває, що вона по пару днів живе в цих же сусідів. Якби сусіди вже готові само розправу зробити над Жмурком Василем Михайловичем. То єсть, настільки там погана ситуація.

В усьому винен чоловік, кажуть правоохоронці. Його вже двічі штрафували за бешкет. А от притягнути до кримінальної відповідальності не можуть, бо він - інвалід першої групи по зору. Сама ж екс-дружина, Любов Жмурко, переконана: складні стосунки в родині через те, що колишній - професійний шахіст. І настрій його залежить від результатів.

Любов Жмурко, мешканка м. Вінниці:

- "Я буду їздити на шахи. Я стану чемпіоном. Я буду грати в шахи, а ти будеш сидіти вдома". Да, покориться жена мужу. Покорилася на свою голову сиву. Коли він нормально зіграє, ще можна бути. Ще можна миритися. Коли він погано зіграє, приїжджає - в хаті пекло. Пекло.

Сам "родинний терорист" стверджує: синці, які демонструє колишня, - справа рук її сина. Двадцятивосьмирічний молодик не працює, живе разом з матір’ю. Чоловік вважає: причина конфлікту - його відмова утримувати хлопця.

Василь Жмурко, мешканець м. Вінниці:

- Понимаете, двое слепых. Мы даже в коридоре можем встретиться. Столкнуться лбами, или кто-то на ногу наступит, или толкнет. И уже повод вызывать милицию. Она сначала провоцировала. А я сначала не понял, что не надо этих конфликтов.

Нині шахіста-скандаліста намагаються виселити з квартири. Та останній суд залишив йому меншу з двох кімнат. Екс-дружина подала апеляцію на це рішення.

Анатолій Грачов, адвокат:

- Просто им как-то надо, всем бывшим супругам, собраться. Приватизировать эту квартиру. Продать ее. Поделить эти деньги и спокойно разойтись. Потому что так, конечно, житья не будет.

Своєю чергою, сусіди налаштовані вкрай радикально. У присутності знімальної групи люди мало не вчинили самосуд над чоловіком.

А от колеги-шахісти стверджують: Василь Жмурко доволі спокійна людина. І віри не ймуть, що вдома він справжній тиран. У Вінницькому товаристві сліпих намагалися залагодити конфлікт . Чоловікові пропонували місце в гуртожитку. Або навіть окрему кімнату. Але він відмовився. То ж, судячи з усього, скандали в родині інвалідів триватимуть.

Юлія Шипунова. Олександр Миронов. Вінницька область НТН.