Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 лютого 2010, 14:05 Суспільство
На виборчих дільницях не минулося без ексцесів
На виборчих дільницях не минулося без ексцесів

Правильний вибір. Зробити його спокійно вдалося не всім. На виборчих дільницях не минулося без ексцесів.

Правоохоронці зафіксували 720 повідомлень. Запровадили сім карних справ. Порушення різні: від дзвінків про замінування до викрадення печаток. Найбільш проблемними стали Донецька й Харківська області, Крим та Київ. У столиці ранок сьомого лютого розпочався взагалі весело. На одній з дільниць бігали оголені дівчата. На іншій усе оповив туман - хтось кинув біля дільниці димову шашку.

Оксана Домбровская, голова виборчої дільниці №32:

- Видимо, бросили дымовую шашку. Мы увидели только чёрный дым в окно. Участок продолжал работать. Как оказалось, на дверь входную в академию набросили цепь, закрыли на замок. Есть охрана в академию, сорвали замок, цепь открыли.

Олександр Савченко, заступник міністра внутрішніх справ України:

- Хуліганських проявів було 59, незаконна агітаційна діяльність - 44, їх було більше, але це те, що найшло прояви. Спроба винесення бюлетенів - 28, підозра на використання спецручок - 26, підкуп виборців - 16, замінування - 12, пожежа - 2. Ну, що ще стало цікавим. Напевно, це було абсолютно нове про те, що спостерігачі вивили серед спостерігачів виборчих дільниць, осіб раніше засуджених, судимість, яка не погашена. Зокрема, в Одеській області було аж 35 таких випадків.