Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 лютого 2010, 11:16 Суспільство
У Запорізькій області у п'ятиповерхівці обвалився дах
У Запорізькій області у п'ятиповерхівці обвалився дах

Як дах на голову. У селищі Мирному Запорізької області в одній із п'ятиповерхівок обвалилася покрівля. Шматки бетону впали на стелі двох квартир. Мешканці переконані: довели будинок до такого аварійного стану місцеві урядники.

Комунальна аварія сталася ввечері. Бетонне перекриття багатоповерхівки зненацька провисло.

Свідок:

- Слышу - грохот, шифер вон побило. Думал, что газ взорвался. Когда вышел, здесь люди уже были. Взял фонарик, посмотрел - страшно стало.

Мешканців двох квартир врятувала стеля. Комунальники переконані: обвал стався через порушення технології ще під час будівництва опорних конструкцій багатоповерхівки. Та люди кажуть, що винні працівники ЖЕКу.

Свідок:

- Привели наш дом в аварийное состояние. Полный подвал канализации, канализация течет прямо в подвал, страшная вонь, мы задыхаемся, люди болеют астмой. Никаких мер не принимают.

Мешканці скаржаться - дах будинку протікає вже кілька років. Зверталися до влади. Урядники розводять руками. Мовляв, держава грошей не дає.

Олександр Мордик, голова Мелітопільскої райдержадміністрації:

- Мы, в свою очередь, выходили и на областную администрацию, на министерство ЖКХ. Мы получили ответ такой: субвенции с государственного бюджета не выделяются сегодня на эти цели.

Обласні урядники стверджують: вони вже створили спецкомісію. За два дні знатимуть обсяг збитків.

Микола Фролов, заступник голови Запорізької облдержадміністрації:

- Определен подрядчик работ, я думаю, что сейчас главное - организация работ и координация усилий.

Підрядник запевняє: ліквідує наслідки аварії якнайшвидше. Тепер вирішують питання про доправлення до Мирного висотного крана з Дніпрорудного.

Сергій Орлов, Микола Латкін, Запорізька область. НТН.