Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 січня 2010, 12:20 Суспільство
Чоловік не зміг поновити документи та добровільно повернувся за ґрати
Чоловік не зміг поновити документи та добровільно повернувся за ґрати

Безправність на свободі гірша, ніж громадянство в тюрмі. Так вирішив киянин, який кілька місяців тому вийшов на волю. Чоловік загубив усі свої документи. Зрозумів, що без папірця ти - не людина. Й осмислено вирішив повернутися за ґрати. Каже, щоб хоча би проголосувати на виборах.

Затриманий:

- Меня государственные органы всех уровней вынудили сделать преступления

Він щойно вийшов з-за ґрат. Лише з невеличким папірцем, в якому вказано, що на волю випущений легально. Без паспорта, без свідоцтва про народження - усе загубив. Думав відновити.

Затриманий:

- Обошел все инстанции с просьбой, я говорил, я просил, я объяснял ситуацию, и все отказывали. У меня даже отписки есть - с суда, с райадминистрации, везде меня отшвыривали. Никому ничего не надо.

А потім якось і здався. Розірвати коло державної бюрократії не вдалося. Адже паспорт видають у разі, якщо є свідоцтво про народження. Якщо ж нема ні того, ні іншого - ти безправний. Ні роботи, ні власного житла. Добре, що у Києві були знайомі, у них і зупинився. А далі вирішив.

Затриманий:

- Сев за уголовное преступление, я буду являться, на основании справки освобождения, гражданином Украины. Я смогу и голосовать, и иметь другие права. То есть в тюрьме я - гражданин с определенными правами, а выйдя на свободу - я никто.

Він узяв ножа, сів у таксі, доїхав до людного місця. І почав у таксиста вимагати грошей.

Олександр Радкевич, керівник відділу подільского РУ міліції м. Києва:

- Водій розказав, що, перебуваючи в салоні його автомобіля, невідомий чоловік приставив ножа до горла.

Коли отримав двісті двадцять дві гривні, вийшов з таксі і демонстративно заховав гроші в кишеню. Пограбований одразу ж викликав міліцію.

Олександр Радкевич, керівник відділу подільского РУ міліції м. Києва:

- Помітивши працівників міліції, невідомий намагався швидко вийти із салону, але завдяки діям патрульним його вдалося затримати.

Він і не збирався тікати: біг, щоб більше скидатися на злочинця, каже тепер затриманий. Двісті гривень із задоволенням віддав назад.

Затриманий:

- Я не причинил человеку никакого вреда, и не намеревался причинить.

А сам радіє: нарешті, держава візьме його під свою опіку. Бодай, у тюрмі.

Борис Сачалко, Олександр Радекевич, НТН.