Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 січня 2010, 13:17 Суспільство
На Оболоні жителі багатоповерхівки воюють з сусідами-п'яницями
На Оболоні жителі багатоповерхівки воюють з сусідами-п'яницями

У Києві в багатоповерхівці на Оболоні жителі вже не один рік воюють із сусідами. Власниця трикімнатної квартири на шостому поверсі влаштувала алкокубло. Люди скаржаться: вночі постійні бійки і сварки. Від помешкання страшенно тхне, бо гультяї не поважають ані правил суспільства, ані правил гігієни. Та приборкати п’яниць ніхто не може.

Пані Людмила воює з сусідами вже більше року. У квартирі на поверх нижче справжнє кубло п'яниць. Вона не проти, щоб її сусіди пиячили. Це їхнє приватне життя. Та вдень відчайдухи сплять, а вночі влаштовують гулянки.

Людмила Піліпішина, мешканка м. Києва:

- Это все происходит ночью, после 10 вечера. Ты начинаешь засыпать, а тебя подкидывает от того, что громко начинает играть музыка, крики, драки. Ну, просто беспредел.

Випивак з квартири 101 ненавидить весь під'їзд. Сусіди говорять: в квартирі смердить настільки, що влітку неможна відчинити вікна. На сварки та вмовляння пияки не звертають уваги. Приводять своїх товаришів, і продовжують гульбенити. Мешканці будинку куди тільки вже не зверталися. І в ЖЕК, і в міліцію, прокуратуру, та санстанцію. Жодних результатів.

Сусідка:

- ЖЭК не может ничего сделать с ними. Плата у них за коммунальные - страшная задолженность. Нормальную семью уже б давно выселили. Продали б, купили им где-то домик. Мы весело живем.

Людмила Піліпішина, мешканка м. Києва:

- На сегодняшний день никаких результатов. Активных действий со стороны тех людей, которые должны активно этим заниматься, мы не видим.

З мешканцями притону намагалися поговорити й знімальна група НТН. Та діалогу не вийшло.

Таких сусідів потрібно відселяти, переконують юристи. Проживання в багатоповерхових будинках потребує дотримання правил та норм. Це прописано в законодавстві. Юристи радять, якщо місцева влада не реагує, мешканцям будинку потрібно самостійно позиватися до суду.

Едуард Багіров, юрист:

- Закон позволяет после фиксации его нарушения со стороны органов милиции, местных властей, санитарных служб. Все эти документы собираются, передаются в суд, и суд имеет право выселить человека, или обменять ему жилье.

Зі скаргою на мешканців квартири до міліції звернулася й знімальна група програми "Свідок". В столичному головному управлінні нам пообіцяли розглянути заяву. Продовження історії дивіться в наших сюжетах.

Тарас Білаш, Віталій Савенко. НТН.