Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 січня 2010, 12:38 Суспільство
У Криму члени виборчої комісії отруїлись невідомою речовиною
У Криму члени виборчої комісії отруїлись невідомою речовиною

Спокійно, майже без порушень. Саме так відбувся перший тур президентських виборів в Україні. Але одразу дві надзвичайні пригоди сталися у Криму. Двоє спостерігачів із Вірменії, що їхали таксі в Керч на свої виборчі дільниці, потрапили в ДТП. В аварії ніхто не постраждав. Тим часом, у Красноперекопську члени виборчої комісії отруїлися невідомою речовиною.

Близько 22-ї години в міську лікарню з дільниці №15 доправили шістнадцятьох із 24 членів виборчої комісії, що скаржилися на погіршення стану здоров'я. Перші ознаки нездужання з'явилися після обіду, але люди звернулися по допомогу після підрахунку результатів голосування.

Світлана Пачина, член виборчої комісії №15 м. Красноперекопська:

- Ощущение, как будто в глаз попала соринка, т.е., жжение. Хотелось потереть глаз. И лицо стало печь. Пекло лицо и покраснение лица практически у всех.

Правоохоронці припустили, що таку реакцію спричинив запах якогось парфумерного засобу й пилу з килима, розстеленого в передпокої. Лікарі, оглянули прибулих і поставили діагноз.

Олена Шумиліна, терапевт Красноперекопської центральної міської лікарні:

- Признаки контактного дерматита, коньюктивита, т.е. одинаковые признаки. В зависимости от степени тяжести установлен диагноз: отравление неизвестным веществом легкой и средней степени.

Після надання медичної допомоги всіх шістнадцятьох осіб у задовільному стані відпустили додому. Фахівці, обстеживши приміщення виборчкому, підозрілих предметів і речовин не виявили.

Ольга Кондрашова, співробітниця ГУ МВС України в АР Крим:

- Что это было, и вообще, является ли данный факт криминальным, покажут проверки. Т.е. сейчас утверждать, что имел место криминал, мы не можем.

Світлана Скляренко, Юрій Ламзин, Крим, НТН.