Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 січня 2010, 11:57 Суспільство
Запорізькі правоохоронці затримали двох бракон'єрів
Запорізькі правоохоронці затримали двох бракон'єрів

У Запоріжжі лунали постріли. Їх почули міліціонери, що патрулювали неподалік острова Хортиці. Кинулися туди - знайшли й жертву, й двох убивць.

Наряд патрульно-постової служби саме проїжджав біля острова Хортиці, коли почув постріли. Правоохоронці одразу ж рвонули до епіцентру підозрілих звуків. Адже полювати у заповіднику категорично заборонено.

Щоб з’ясувати, чому чоловіки стріляли, правоохоронці відходять від човна на кілька метрів. Бачать на землі свиню з простріленою головою. Як з’ясували пізніше, тварина мала принести поросят.

Юрій Калмиков, командир спецпідрозділу "Беркут":

- Данный факт - это не единичный. Браконьеры, которые заходят на остров Хортица, чтобы добыть легкую добычу, конечно, должны быть не только наказаны, должно общественное мнение высказано по этому вопросу.

Самі ж мисливці стверджують, що приїхали на рибалку. Побачили на острові поранену свиню. Щоб тварина не страждала, вирішили її добити, а м'ясо забрати. Не зрозуміло тільки, для чого на рибу брати рушницю, та де вилов?

Затриманий:

- Были на рыбалке, ехали протокой, ну, рыбы у вас в лодке вообще не было. Таа.. то мы поехали, на бычка постояли, а он вообще не клюет. И поехали этой протокой. Едем, смотрим - кабан, подъехали - а он живой, решили взять ружье да добить его.

Правоохоронці мисливським байкам не повірили. Обох затримали. А коли перевірили, то виявилося, що навіть дозволу на зброю жоден з них не мав. За любов до дичини та полювання браконьєри можуть потрапити за ґрати на три роки.

Марина Борисполець, Олександр Вовкодав, НТН.