Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 січня 2010, 13:06 Суспільство
Уже майже місяць Україна живе у сніговому полоні
Уже майже місяць Україна живе у сніговому полоні

Випробування погодою. Уже майже місяць Україна живе у сніговому полоні. У столиці, приміром, сніг на дорогах, тротуарах, подвір’ях. Більше того, мороз перетворив його на лід. Пересуватися містом дедалі тяжче. Спробувала погуляти пішки Києвом і Олена Ткаченко.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Обережно так, ніжка до ніжки, робимо малорухливі спортивні вправи. Та хіба хочеш - мусиш. Погода ж така. Головно не перевірити на собі силу земного тяжіння.

На обличчях пішоходів - сама зосередженість. Ще б пак! Впасти тут можна нараз. І в ліпшому разі - на сідниці. Про м’які місця киян, вочевидь, комунальні служби не подбали. Приміром, біля входу до станції метро Житомирської суцільна крига. Ще й сніжком притрушена.

Валентина, продавщиця:

- Пару раз я видела трактор соответствующий, но он как-то проскакивал очень быстро, кучу подворачивал под мой киоск, я это все потом отгребала.

Валентина біля переходу торгує. Скаржиться кореспондентам "Свідка" на крепатуру. Бо вона тут сама собі двірничка.

Валентина, продавщиця:

- Я выхожу, особенно в то время, когда нет покупателей, беру всевозможные средства, орудия труда, и активно, вот.

А ось піском чи сіллю не посипає, бо немає. Тому пішоходи посковзуються дуже часто. Від того й аншлаги у травмпунктах. За день буває й до півсотні людей забивається. Ось і Святошинський район входить до трійки найслизькіших. А попереду лівий берег: Дніпровський і Деснянський райони. На їхніх вулицях за п’ять днів постраждало більше трьох сотень містян. Найменше травм у Шевченківському. Проте, дороги там не чистіші.

Андрій Анатолійович, мешканець м. Києва:

- Тут слов уже нет, одни выражения. Просто это уже не по-людски.

Майже місяць Київ у полоні снігу, а комунальників немає. Та й двірників не видно. Тож рятується Андрій Анатолійович за ожеледиці народним взуттям.

Андрій Анатолійович, мешканець м. Києва:

- Кирзовые сапоги. Ходить можно, не падаю.

Машини ж з гаража, все-таки, не вигнав. Не попоїздиш. Приміром, на вулиці Зоологічній. Тут на дорозі самі брили криги. Автомобілі носить урізнобіч. Упевненіше почуваються позашляховики. А ось на вулиці Службовій залізного коня з ковшем навіть не бачили.

І так майже всі легковики. То носами сніг клюють, то пузами лід шкребуть. Найближчими ж днями ситуація зміниться кардинально. Та навряд чи полегшає: надворі потеплішає градусів на десять. Увесь сніг перетвориться на болото. А потім знову нічне похолодання. І ожеледь триватиме.

Олена Ткаченко, Олександр Мироненко, НТН.