Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 січня 2010, 09:11 Суспільство
У Чернівецькій області мати викинула немовля на смітник
У Чернівецькій області мати викинула немовля на смітник

Жах на Буковині. У селі Атаках мати викинула новонароджене немовля, бо була певна, що дитя мертве. Жінка загорнула його в ганчір’я, целофановий пакет і прикрила соломою, а потім жбурнула згорток у тракторний причіп зі сміттям. Подальшу долю малюка знає Алла Спринчинат.

Панові Сергію тієї ночі заважало спати гавкання собак. Чотирилапі не могли вгамуватися, тож о першій годині ночі чоловік вийшов на подвір’я перевірити, що сталося. На вулиці почув плач немовляти.

Сергій Чинчик, сусід:

- Послухав, май, краще, чую - так, як дитина мала, немовля. Придивився, посвітив фонариком - не видно, але я зрозумів, що на причепі у сусідів. Потом розбудив дружину, щоб подивилася, аби пси до причепа не підійшли.

Потім пан Сергій подзвонив сусідові, разом викликали міліцію та швидку. Служби справді виявили у причепі серед сміття немовля, загорнуте в ганчір’я та поліетиленовий пакет. Медики одразу ж доправили новонародженого хлопчика до районного пологового будинку, а правоохоронці відшукали його матір. Як з’ясували, жінка виховує ще трьох дітей. Коли почалися перейми, чоловіка вдома не було. Породіллі здалося, що немовля мертве, тож вона вирішила його викинути.

В'ячеслав Хабайло, керівник відділу УМВС України в Чернівецькій області:

- Вона пояснює це тим, що дитина не подавала ознак життя, в подальшому вона хотіла закопати дитину на кладовищі.

Тепер породілля під наглядом медиків у районній лікарні. Правоохоронці вирішують, чи порушуватимуть проти неї кримінальну справу. За такі дії закон передбачає до трьох років позбавлення волі. А ось врятований малюк із кожним днем набирає ваги. Лікарі кажуть: ця дитина народилася в сорочці. Попри чотириградусний мороз тієї ночі, хлопчик навіть не дістав переохолодження і абсолютно здоровий.

Людмила Боднарюк, медсестра пологового будинку м. Хотина:

- Переохолодження ніяким чином не проявилося, коли дитина поступила, все що зробили з ним - це покупали, тому що він не в зовсім гарних умовах був до того часу.

Сусіди подейкують, що мати хоче відмовитися від дитини, та медики сповістили "Свідкові" супротивне. Кажуть, породілля щодня передає з лікарні власне молоко для годування синочка, цікавиться його здоров’ям й навіть обрала йому ім’я - Богдан.

Алла Спринчинат, Вадим Зарицький, Чернівецька область, НТН.