Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 грудня 2009, 09:29 Суспільство
Донецьк паралізований снігом
Донецьк паралізований снігом

Там випало більше шістдесяти сантиметрів опадів. На основних магістралях області ввели обмеження руху для вантажного та пасажирського транспорту. Через кучугури дістатися місця призначення складно: що пішки, що автомобілем. Наразі всі комунальні та спеціальні служби працюють в екстреному режимі. Але цього замало, свідчить сюжет наших кореспондентів.

На роботу з тригодинним запізненням. Та мешканці Донеччини мають залізну відмовку для керівництва - сніг. Усі шляхи завалено, люди мусять усюди діставатися пішки. Маршрутки стоять на місці - тільки сніг гребуть. Водії набирають якомога більше пасажирів: транспорт стає важчим і хоч якось повзе. Проте, вартість проїзду різко зросла: з 2-х гривень до 5-ти.

Олексій, водій маршрутки:

- Пассажиры возмущаются. А толку с того, что возмущаются?! Заехали и стали, ни в зад, ни вперед.

Петро, водій маршрутки:

- С остановки набил людей, чтобы только подняться. А сколько толкали. У меня денег нет расплатиться с ними.

Леонід, водій маршрутки:

- В нашем предприятии позвонили, сказали, чтобы коммунальные службы выехали около 300 единиц техники, были выпущены на дорогу. Но ни одной техники от конечной остановки "Шлаковая" я не видел.

Пішоходи спілкуватися не хочуть. Усі поспішають, а тут іще й така негода. Обласне управління МНС радить зайвий раз не виходити надвір. Особливо попереджають про небезпеку водіїв. Якщо вже дуже треба їхати, варто підготуватися.

Ольга Криштоп, помічник керівника ГУ МНС в Донецькій області:

- Если все же возникает необходимость, то нужно взять с собой теплые вещи, термос, лопату на тот случай, если придется где-то остановиться на продолжительное время. Если что-то возникнет опасное, то обращаться в службу экстренной помощи.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН.