Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 грудня 2009, 11:06 Суспільство
ДАЇ демонтували знаки обмеження швидкості у межах міста
ДАЇ демонтували знаки обмеження швидкості у межах міста

Аби зменшити кількість ДТП у зимовий період - новація від ДАЇ. Знаки обмеження швидкості до вісімдесяти кілометрів знову побачимо навесні. Взимку ж їх демонтують. На п’ятнадцяти столичних вулицях це вже зробили. На решті території України - роблять.

Ранок у деяких автомобілістів почався з подиву: знаки, що дозволяли в межах міста їздити вісімдесят, зникли. Містику одразу взялися обговорювати на форумі. Таблички щезли на Набережному та Столичному шосе, бульварі Дружби народів, вулиці Богатирській. "Свідок" з’ясував, чому.

Євген Кравець, керівник відділу ДАІ МВС України м. Києва:

- В зв’язку з погіршенням погодних умов, зимовим періодом, з можливою небезпекою, через перевищення швидкості, а перевищення швидкості в місті Києві - головна причина ДТП, саме з цієї причини було прийнято демонтувати знаки 80 км на годину.

Їх почепили на п’ятнадцяти великих магістралях Києва ще влітку. Тут немає світлофорів і наземних переходів. Водії розганялися до дев’яноста дев’яти кілометрів за годину. Адже порушення - це перевищення швидкості на понад двадцять кілометрів. ДАЇвці зазначають: аварій не побільшало. А ось перепускна спроможність автошляхів зросла. Проте, як-то кажуть, береженого Бог береже. Ожеледиця і снігопади - то неабияка небезпека.

Олександр, водій:

- Если гололед, то кто будет гнать? А если нет ума в голове, то можно и при 60-ти разбиться, поэтому это все рассчитано на нормального водителя.

Водії з таким рішенням погоджуються. Але до нового-старого правила тільки звикають.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- А ще, закликають, ДАЇвці читайте ПДД - статут водіїв. Там можна знайти відповіді на всі питання.

Зокрема, в пункті 12 написано: водій самостійно може обирати швидкість руху. Але в певних межах, відповідно до дорожньої ситуації. Удавати ж, що знака з вісімдесяткою не прибрали - може статися в копійчину. ДАЇвці не приховують: на цих автошляхах жорстко контролюватимуть швидкість руху. А де таблички ще висять, їх невдовзі демонтують. Та навесні повернуть.

Євген Кравець, керівник відділу ДАІ МВС України м. Києва:

- Раніше це також практикувалося, але це було в якості експерименту. На сьогодні є діюча постанова кабінету міністрів, внесені відповідні зміни до ПДД, і Державтоінспекція відновить ці дорожні знаки.

Олена Ткаченко, Віталій Савенко, НТН.