Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 грудня 2009, 15:42 Суспільство
Мешканка Одещини народила трійню та залишилась без грошей та житла
Мешканка Одещини народила трійню та залишилась без грошей та житла

Приємні сюрпризи іноді стають причиною жорстоких випробувань. Мешканка Одещини народила трійню, втім, залишилася без грошей, підтримки та житла. Але ця історія зі щасливим завершенням, бо її героїня виявилася справжньою матір'ю.

Мамою-героїнею Тетяна Мирча стала ще в листопаді. Важко повірити, що цій тендітній жінці вдалося виносити одразу трьох дітей. Розповідає: як тільки батько дізнався, що буде трійня, одразу дав драла. Тож наважилась народжувати сама.

Тетяна Мирча, породілля:

- Все спорили, что будет мальчик. А говорю: девочка, и все! Вот нахотела троих сразу, получилось три девочки. Еще говорят: еще раз придешь - и будет три мальчика. Я говорю: нет, все, хватит с меня. За один раз отстрелялась.

Немовлята народилися здорові. Лікарі хвилювались лише за найменшу дитину.

Людмила Чамлай, завідувач відділення Одеської обласної клінічної лікарні:

- Дівчатка, всі троє дівчатка. Дві з вагою 2300, і одна - кіло 750. Відповідно, третя дівчинка була переведена в відділення реанімації і інтенсивної терапії, де знаходилась на протязі семи днів.

23-річна жінка - сама з багатодітної родини. В селі на Одещині мешкає в батьківському будинку, де не має навіть окремої кімнати. До того ж, породілля не має паспорта, і через це не зможе оформити малюків.

Тетяна Мирча, породілля:

- А с документами, получается, когда купили дом, сказали, что документы есть у прежних хозяев. А оказалось, что их нету. И когда сейчас прописаться, получается, выписаться-выписались, но не прописались, потому что нету документов. И без прописки мне не могут сделать паспорт, уже много лет это тянется.

Новоспеченій матусі допомагають, хто чим може. З родичів малюків навідує лише дідусь, він один працює на велику родину.

Людмила Чамлай, завідувач відділення Одеської обласної клінічної лікарні:

- Вона хоче бути матір'ю, вона непогана дівчина, добра мама, гарно справляється з обов'язками, годує груддю дітей. Вона не може купити ніяких ліків, суміші, ніякі речі для дітей. Все це іде за рахунок державних коштів.

Між тим, мати-героїня на свої негаразди не зважає. Сподівається, що все владнається, адже найцінніший подарунок долі - то три рідні крихітки. Заради них, каже, і гори зрушить.

З Одеси, Оксана Піднебесна, Влад Величко. НТН.