Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 листопада 2009, 13:13 Суспільство
На Житомирщині затримали чотирьох нелегальних мігрантів
На Житомирщині затримали чотирьох нелегальних мігрантів

Сомалійці спілкуються не лише з українськими моряками, а й з таксистами. На Житомирщині затримали чотирьох нелегальних мігрантів, що мандрували регіонами без документів. Кажуть: завжди мріяли жити в Україні.

Кілька місяців подорожували світом, аби потрапити в Україну й тут оселитися, стверджують сомалійські хлопці. Щоправда, українською чи бодай російською жоден із чотирьох мушкетерів не розмовляє. Спілкуються лише рідною або англійською. Для втілення мрії використовували і літаки, і пароплави, і навіть вінницьке таксі, яким хотіли дістатися Рівного. І таки дісталися б, якби найняли законослухняного водія. Бо саме порушення правил дорожнього руху, перевищення швидкості допомогло спіймати четвірку нелегалів.

В‘ячеслав Сукманюк, керівник сектору УМВС України в Житомирській області:

- Вони потрапили в Україну літаком з Сомалі в ОАЕ звідти в Москву. З Москви автомобілем в Вінницю, і їхали до Рівного на таксі, де їх затримали працівники Новоград-Волинського міськвідділу.

Сам таксист каже, навіть не підозрював, що хлопці нелегали. Сприйняв їх за звичайних студентів, яких інколи доводилося возити Вінницею.

Таксист:

- До мене підсіли іноземці, які не говорили українською, але дали мені телефон, де попросили відвести їх до Рівного. Я погодився. Біля Новограда-Волинського мене зупинили ДАІ і виявилося, що в них немає паспортів.

Спілкуючись за допомоги перекладача, гості розповіли, чому покинули домівку і чому вподобали Україну.

Затриманий:

- У нас на батьківщині немає умов для життя. А тут є, і ми не хочемо звідси нікуди їхати. Україна - мирна країна.

Сомалійців доправили до Чернігівського пункту тимчасового перебування чужоземців до ухвалення рішення про їхню подальшу долю. Таксистові ж доведеться сплатити штраф за перевезення нелегалів близько тисячі гривень.

Олекснадр Райковський, Анатолій Танський. Житомирська область. НТН.