Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 листопада 2009, 12:23 Суспільство
Загадковий паркувальник самовільно захопив паркувальний майданчик на Подолі
Загадковий паркувальник самовільно захопив паркувальний майданчик на Подолі

Він з'являється, коли захоче. Приходить, коли ніхто не чекає. Він не слухає благання людей і вимагає віддати йому гроші. Люди з острахом передчувають його наступний візит. Ніхто не знає напевно - хто він, і звідки. Історія про містичного паркувальника.

Це Вулиця Боричів Тік, на столичному Подолі. А це люди, що працюють поблизу. Замість обіду вони йдуть обстоювати свої права. А саме - своїх залізних коней.

Цей п’ятачок - чи не єдине місце, де можна залишити свої автіки. Та ранком на людей чекав сюрприз.

Інна, працівниця банку:

- Мы приехали на работу, стоял на стоянке товарищ, в желтой, то ли салатовой жилетке и переписывал номера машин, которые заезжали на стоянку. На вопрос "что вы делаете, и что вы вообще здесь будет?" - он ответил, что стоянка с почасовой оплатой, где 7 гривен тариф в час.

Водії отетеріли. Подумки помножили восьмигодинний робочий день на оголошену цифру.

Інна, працівниця банку:

- Он не представился, в первый день на нем был бейджик, вроде как КТПС, но на следующий день на нем никаких распознавательных знаков не было, он просто в гражданской форме копал ямку для знака.

Встановлений знак про платне паркування - теж не першої свіжості. Весь зім’ятий.

Андрій, працівник банку:

- По нашему требованию, они должны предоставить документы соответствующие, которые подтверждают распоряжение КМДА: выделить данную земельную площадку под платную парковку.

Поспілкуватися із загадковим працівником Київтранспарксервісу знімальній групі "Свідка" не вдалося. Кажуть, він з’являється тут тільки вранці та ввечері: моніторить, які машини паркуються. Про події на Подолі ми спробували дізнатися від керівництва названого комунального підприємства. Спочатку кореспондентам "Свідка" призначили зустріч. Але потім проігнорували.

Шукати правди вирішили самотужки. На сайті Київтранспарксервісу є мапа платних парковань столиці. Жовтим кольором на ній позначено Поділ. Ось і вулиця Боричів Тік. Але про платні послуги тут не йдеться. Немає цієї вулиці і в переліку нововведених паркувальних майданчиків. Відтак, хто ж то вирішив брати з людей побори - невідомо.

Андрій, працівник банку:

- Если платная, то пусть ставят охрану и ставят по 2-3 гривны в час, и мы с удовольствием здесь будем парковаться.

Та більшість водіїв нині не ризикує ставити свої автівки на п’ятачку. Адже знак про платне паркування ніхто не прибирає.

Якщо так піде й далі, люди обіцяють паркуватися на дорозі. Тоді заторів на цій вузенькій вулиці не уникнути.

Олена Ткаченко, Олександр Мироненко, НТН.