Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 листопада 2009, 10:22 Суспільство
На одній з вулиць Києва запах газу змусив людей панікувати
На одній з вулиць Києва запах газу змусив людей панікувати

Газова паніка в Києві. Вночі проти 19-го листопада півроздягнені люди бігали на вулиці Кадетський Гай. Наполохав мешканців багатоповерхівки сильний запах газу. Одразу сплили в пам'яті трагедії у Дніпропетровську та Євпаторії.

Зараз перед цим будинком порожньо. Та о другій ночі ніде було яблуку впасти. Тутешні мешканці кажуть, їм було не до відпочинку.

Людмила Омелянівна, мешканка будинку:

- Було страшно, тому що ми дорослі розуміємо це запах газу дуже було чутно.

Евакуювалися оперативно: телефонували один одному, стукали у двері. Люди пригадали трагічні випадки у Дніпропетровську та Євпаторії. Тому не гаяли часу на збори, вибігали на холод півроздягнені.

Людмила Омелянівна, мешканка будинку:

- Нічого не збирали. Он дитина взагалі вискочила роздіта, і замерзли, як собаки тут.

Вибухне чи не вибухне? Над цим питанням люди розмірковували понад годину. Аж доки компетентні органи заспокоїли і побажали доброї ночі.

Людмила Омелянівна, мешканка будинку:

- Ніяких дій не було. Приїхали газовики, приїхала скора, пішли до того дома, який будується, і сказали, що там причина, і йдіть по домам.

Газовики підтвердили факт витоку газу. Щоправда, де саме він стався, шукали цілу ніч. Роботи тривали і вдень.

Юрій Григорович, працівник "Київгазу":

- Утечка газа была, сейчас ищем. Людей евакуйовувати необхідності немає.

Володимир Беднарчик, заступник керівника Солом’янського РУ МНС м. Києва:

- Тиск там не великий, на тому газопроводі. Він іде на житлові будинки, а не на промислові зони. По тій інформації, що ми володіємо, десь у підземному трубопроводі незначний витік, там може бути мікроскопічна тріщина.

Газовики заспокоюють, громадянам не варто хвилюватися. І вночі вони даремно панікували. А от рятувальники мешканців будинку хвалять: добре, що люди пам’ятають елементарні правила безпеки. Адже будь-який витік газу - то не жарти.

Володимир Беднарчик, заступник керівника Солом’янського РУ МНС м. Києва:

- Це ризик. Якщо відчуваєш запах, треба негайно викликати службу порятунку 101 і газову службу 104 негайно повідомляти сусідів і починати евакуацію. Те що вони зробили правильно.

Для тих, хто забув, нагадаємо: якщо ви відчули запах газу - не вмикайте електрики, не куріть і не запалюйте сірників. Провітріть приміщення, перекрийте крани подавання газу. Потому викличте аварійні служби. Як то кажуть, береженого Бог береже.

Олександр Дем’янчук. Аркадій Моос. НТН.