Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 листопада 2009, 11:31 Суспільство
Безхатній пенсіонер платить за чужу квартиру
Безхатній пенсіонер платить за чужу квартиру

Сімейний скандал, що триває двадцять років. У Черкасах колишнє подружжя не може поділити квартири. Доки жінка самовільно господарює на спільній житловій площі, чоловік змушений мешкати в підвалі. Суд визнав, що пенсіонер має право на одну кімнату, проте, вселитися туди він не може.

Станіслав Кухарчук, кореспондент:

- Сімдесятирічний черкаський безхатько живе тут, ось у цьому підвалі . Від законної оселі його віддаляють якихось вісім поверхів. Але вже 19 років чоловік до дому ні ногою - не пускає колишня дружина.

Після розлучення - де лише не мешкав Микола Платонович. Спочатку домівкою був службовий кабінет, з виходом на пенсію змінив його на будівельний вагончик. Шість років тому переїхав у підвал. Тут на кількох квадратних метрах і розмістив свій нехитрий скарб. Замість ліжка - вхідні двері, накриті матрацом, у куточку кип’ятильник зі столовим посудом , над ліжком місце для харчів.

Микола Дроздов, безхатченко:

- Вот эта халва с хлебом и олийкой. А потом вот этот чай и хлеб. Вот и всё.

Він досі прописаний у квартирі, де зараз мешкає колишня дружина з донькою. Чоловік хоча і не живе там, але за відведену площу сплачує сумлінно.

Микола Дроздов, безхатченко:

- Вот тут уплачено… уплачено , уплачено. Вот за телефон квитанции за сентябрь 2009.

Ось вона, смуга непорозуміння колишнього подружжя - трикімнатна квартира на восьмому поверсі. Жінки не бажають пояснювати, чому не пускають пенсіонера додому. Але дають зрозуміти - за квадратні метри боротимуться.

Пан Микола на все помешкання не претендує. Згідно з рішенням суду, пенсіонеру відвели одну кімнату. Але і туди зась. Вже тричі Державна виконавча служба примусово намагалася вселити чоловіка. Та марно.

Марія Іщенко, заступник керівника виконавчої служби Соснівського району м. Черкас:

- Вони мотивують це особистою неприязню до Миколи Платоновича і не бажають з ним спільно мешкати та не дають йому можливості доступу у кімнату, яку йому виділив суд на проживання.

Це четверта спроба вселити чоловіка на його законну площу. Як тільки-но Микола Платонович переступає поріг квартири, жінки вже напоготові. Операція по вселенню пенсіонера триває майже три години. Жінки не витримують натиску судових приставів і пропускають чоловіка до законного житла. Але чи надовго, державні виконавці не впевнені.

Станіслав Кухарчук, Олександр Таран, Черкаси. НТН.