Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 листопада 2009, 13:51 Суспільство
Одеський військовик витяг самогубцю з моря
Одеський військовик витяг самогубцю з моря

Одеський військовик урятував життя самогубці - кинувся витягати з моря потопельника попри шторм і крижану воду. Сам офіцер внутрішніх військ себе героєм не вважає. А ось керівництво вже нагородило рятівника медаллю.

Молоді чоловік і жінка посперечалися на одеському пляжі "Ланжерон". Він не витримав і кинувся у воду. Те, як 30-тирічний самогубця погрожував дружині, що стрибне з пірсу, бачив таксист, він і сповістив про це черговий патруль. Рятував бідолоху старший лейтенант Дмитро Голобан.

Дмитро Голобан, рятівник:

- Поступил вызов от постороннего человека, что человек хочет покончить жизнь самоубийством. То есть утопиться. За ним прыгнул и когда тянул на берег, минуты может 2,3, 4 где-то так.

Коли витягли потопельника на берег, довелося рятувати від нападу епілепсії. Колеги вважають учинок Дмитра сміливим і гідним звання офіцера.

Станіслав Посулевський, командир роти:

- По сути, он рисковал своей жизнью ради спасения жизни другого человека. Независимо от того, что бы тот человек натворил, но он рискнул по сути своей жизнью. Во-первых, он не знал, какая там глубина, чем это может закончиться для него. Ну и какой-никакой, но шторм там все равно небольшой был. Мог он тоже погибнуть вместе с этим утопающим.

Та 24-ирічний Дмитро себе героєм не вважає. Каже - довго не роздумував: зняв куртку і миттєво скочив у воду.

Дмитро Голобан, рятівник:

- Каждый гражданин сделал бы то же самое. В независимости от своего положения, национальности.

За геройський учинок керівники вже відзначили офіцера медаллю. Пояснюють: рятувати людину - обов’язок військових, та не кожен на це наважиться.

Оксана Піднебесна, кореспондент:

- Загартовування, звичайно, гарний метод зміцнення організму, але не кращий спосіб охолодити накипілі стосунки. У крижаній воді, кажуть лікарі, швидко зупиняється серце.

З Одеської області – Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН.