Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 листопада 2009, 11:20 Суспільство
В Україні оголошено тиждень безпеки на автошляхах
В Україні оголошено тиждень безпеки на автошляхах

Українці вважають – 87 відсотків ДТП стаються через людський чинник: небажання поступитися дорогою, перевищення швидкості, виїзд на смугу зустрічного руху. У країні розпочався тиждень безпеки дорожнього руху.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Статистика показує – більшість водіїв не задоволені станом безпеки на українських автошляхах і вина тому – не погані дороги чи відсутність знаків, а просто відсутність толерантності між водіями.

Отож, панове кермувальники, будьте ввічливими. Від сьогодні в Україні оголошено тиждень безпеки на автошляхах.

Таксист Владислав каже, таких водіїв як 20 років тому – вже нема.

Владислав, таксист:

-  Вот при советском союзе которые водители были, они есть, которые уважают друг друга. А счас нету, мало очень.

Невтішні показники – в Україні на мільйон автомобілів дев’ятсот шістдесят один загиблий у ДТП. А, приміром в Америці – сто шістдесят троє. Нам є про що дбати – кажуть експерти.

Кетлін Еліґ, міжнародний експерт:

- У всьому світі травмується на автошляхах передусім молодь віком від 15 до 29 років, а гинуть діти - до 5 років. Така тенденція і тут. Адже Україна ще немає імунітету до цієї, так би мовити, хвороби.

Українці вважають – 87 відсотків ДТП стається через людський чинник: небажання поступитися дорогою, перевищення швидкості, виїзд на смугу зустрічного руху. Культуру поведінки на дорогах потрібно виховувати змалечку - кажуть експерти.

Михайло Берлін, керівник асоціації безпеки дорожнього руху:

- Есть такие страны, где с детьми работают с 3-х лет: воспитывают у них толерантность. Поэтому ребенок, которому 13-15 лет, он уже очень толерантный на дороге.

Упродовж тижня безпеки на дорогах не байдикуватимуть і ДАЇвці. Вони дбатимуть про безпеку технічну.

Сергій Будник, заступник керівника ДАІ МВС України:

- На вулиці наші працівники будуть роз’яснювати положення законодавства з приводу такої проблеми, як державний технічний огляд. Проблема в тому що, згідно з законом, то має бути проведеним до 15 грудня а на сьогодні тільки 65 % власників пройшли цей огляд

Борис Сачалко, Аркадій Моос, НТН.