Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 червня 2014, 15:41 Секс і почуття
У США провели рейд проти торгівлі дітьми
У США провели рейд проти торгівлі дітьми

Одну з найуспішніших спецоперацій днями провело американське ФБР по всій країні. Вдалося затримати майже три сотні осіб, яких підозрюють у торгівлі дітьми. Із сексуального рабства визволено 168 підлітків.

Окланд, квартал червоних ліхтарів у Каліфорнії, який місцеве населення називає "трасою". Тут щовечора шикуються повії на будь-який смак в очікуванні клієнтів. Багато з них - малі біженки з інших країн. Цими вихідними район став одним з багатьох об'єктів загальнонаціональної спецоперації проти дитячої проституції. По всій країні затримали 280 сутенерів, яких підозрюють у торгівлі неповнолітніми. Із сексуального рабства визволено 168 дівчаток. Їх тримали в неволі й силоміць виставляли на панель. Наймолодшій жертві нещодавно виповнилося 13. Цей рейд називають одним із найуспішніших за останні десятиріччя. Облави влаштували в понад сотні міст, де життя деяких підлітків схожий на моторошний сон.

Джеймс Комі, директор ФБР:

- Це наші дівчатка. Наші вуличні закапелки, зупинки, мотелі, казино. Це діти Америки. І їх не можна продавати.

У зоні ризику - всі дівчатка. Не лише вихованки притулків або підлітки з проблемних сімей. Торгівці й сутенери "вербують" навіть дітей успішних батьків. Деякі своїх сутенерів називають бойфрендами. Одній з жертв було 17, коли її спокусив юнак на вулиці.

Ніколь, жертва сексуального насильства:

- Я познайомилася з хлопцем, він був чарівний. Одного ранку запитав мене: не хочеш трохи заробити? І я відповіла: а чому б ні.

Ніколь потрапила в сексуальне рабство, яке тривало десять років. Мучитель змушував її до проституції. А коли чув благання про допомогу, жорстоко бив. Злочинця, як і сотні інших педофілів і сутенерів, зловили під час спецоперації. Більшу частину визволених дітей передали батькам, майже сорок взяла під опіку влада. Це вже восьма така акція за останні 11 років. Загалом упродовж них знайдено три з половиною тисячі малюків і підлітків. З підозри в сексуальній експлуатації неповнолітніх затримано 1450 осіб, 14-х з яких засудили на довічне ув'язнення. Проте до розв'язання проблеми ще далеко.