Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 листопада 2013, 11:50 Секс і почуття
Віртуальна пастка для педофілів
Віртуальна пастка для педофілів

Ідеальна жертва. 10-річна філіпінка на ім'я Світі ловить педофілів. На віртуальні хитрощі вже попалися тисячі збоченців.

Новий експеримент для боротьби з інтернет-педофілами провела міжнародна організація із захисту дітей "Планета людей". Збоченці потрапляли в пастку, вигадану правозахисниками. Охочі до незаконних любощів із понад сімдесяти країн знайомилися в павутинні з 10-річною філіпінською дівчинкою Світі, яка насправді була комп'ютерною програмою з центром керування в Амстердамі. Більшість підозрюваних у сексуальному насильстві над дітьми мешкає у США, Великій Британії, Канаді, Австралії, Німеччині, Туреччині, Італії й Нідерландах. За два з половиною місяці цифрова спокусниця відловила в Інтернеті понад тисячу злочинців. Їхні персональну інформацію - знімки, телефонні номери, адреси та самі відеозаписи - передано поліції.

Ганс Гуйт, представник організації Terre des Hommes:

- Це жахливо. Щойно ми з'явилися в Інтернеті в образі 10-річної дитини, десятки чоловіків водночас запропонували заплатити гроші в обмін на сексуальні послуги. Таку кількість злочинців складно простежити. За 10 тижнів на контакт зі Світі вийшли понад 20 тисяч охочих!

Проте в Європолі на методи неурядової організації відреагували прохолодно. Мовляв, збирати інформацію в такий спосіб - компетенція лише правоохоронних органів. І щоб притягти педофілів до відповідальності, потрібно буде все перевірити на офіційному рівні. Зробити це навряд чи вдасться, бо реальні жертви злочинів рідко звертаються до поліції.