Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 жовтня 2011, 12:33 Секс і почуття
Вчені: порнографія згубно впливає на психічне та фізичне здоров'я
Вчені: порнографія згубно впливає на психічне та фізичне здоров'я

Закордонні ж науковці б'ють на сполох. Бо довели, що порнографія порушує не тільки психічне, а й фізичне здоров'я.

Ця реклама, виготовлена у Швейцарії, - лише невеликий приклад того, наскільки порнографія заполонила світ. Інтернет кишить роликами та світлинами еротичного змісту, які переглядають мільйони користувачів. Серед них - діти.

Девід Кемерон, прем'єр-міністр Великої Британії:

- Ми ухвалили закон, що має обмежити перегляд непристойних зображень неповнолітніми. Мережу контролювати неможливо, проте, внутрішні обмеження у Британії таки дають результати. Сподіваємося, світова спільнота наслідуватиме наш приклад, і ми разом зменшимо кількість збочень, оздоровимо моральність молодого покоління.

Чи не найлегший спосіб насититися порнографією, як то кажуть, у реальному часі - реєстрація на сайтах знайомств. Акаунт тут дає змогу не тільки озвучити свої фантазії в чатах, а й через веб-камеру віртуально кохатися. Зазвичай, таких утіх шукають ті, кому бракує регулярного статевого життя. На думку більшості людей, зображення з получникою вгамовують потреби. Та то міф. Науковці довели: порнографія шкідлива, й не лише для суспільної моралі, а, передусім, для чоловіків. Під час перегляду роликів в організмі виділяється гормон допамін. Що частіше це відбувається, то більша загроза, і вже до 30-ти років такого глядача чоловіком можна назвати, хіба, формально.

З появою інтернету еротичні картинки й тексти набули значної популярності. Порнопродукція доступна будь-кому 24 години на добу, та мало хто розуміє, що збудження - лише один бік медалі. З іншого боку - чоловікам загрожують тяжкі психологічні захворювання, лікують які роками. Імпотенція у світі молодшає, і якщо так триватиме й далі, невдовзі третина чоловіків до 30-ти років буде нездатна продовжити рід.

Марнія Робінсон, сексолог:

- Це висновки дослідження, проведеного в Массачусетсі. Науковці кажуть: Інтернет породжує безнадійне покоління. Тож б'ють на сполох і радять обмежити, а ліпше - заборонити таку продукцію. І сексуальна неспроможність сильної статі - не єдиний клопіт, дедалі гостріша й інша проблема - педофілія. Знову ж таки - через порнографію. Вона псує сприйняття "нормальної любові" і психіку. Хоча зазвичай ці збоченці живуть як нормальні люди, і сусіди навіть не здогадаються, хто мешкає поряд. Аби запобігти біді, до прикладу в Росії, створили угруповання, що стежить за підозрілими чоловіками. Коли бачить загрозу, допомагає затримати зловмисника. Перші результати роботи вже є. Кількадесят потенційних маніяків схопили до того, як вони встигли накоїти лиха. І таких організацій має бути більше, бо поки статистика невтішна. За останнє десятиріччя педофілів на пострадянському просторі побільшало втричі.