Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 серпня 2011, 17:10 Секс і почуття
На Донеччині четверо зловмисників продавали дівчат у Західну Європу
На Донеччині четверо зловмисників продавали дівчат у Західну Європу

Свіжі дівчата - до Західної Європи. Таку послугу іноземцям пропонували четверо зловмисників: двоє українців і стільки ж громадян Німеччини. За три роки вони відрядили на секс-заробітки більше трьох десятків жінок.

Знайомилися чоловіки з красунями в кав’ярні. Обіцяли золоті гори - пристойні умови праці та добру зарплатню, і жодного слова про надання секс-послуг. Тож дівчата невдовзі погодилися на заробіток у Західній Європі.

Постраждала:

- Нас привезли в Германию. Нам сказали, что мы будем работать не в гостинице, а в клубе - хорошая зарплата, хорошие чаевые.

Та по приїзді на обіцяне райське місце роботи, на дівчат очікувала неприємна несподіванка.

Постраждала:

- На следующий день мне сказали, что ты не заработала, есть ты не будешь. Через три дня мне сказали, что или работай, или здесь ты не будешь есть, угрожали.

Коли дівчина повернулася до України, одразу звернулася до правоохоронців. Саме завдяки їй слідчі змогли перекрити канал постачання українок за кордон.

Андрій Небитов, заступник керівника управління ГУ МВС у Донецькій області:

- В международную группу входило 4 человека: два гражданина Германии и два гражданина Украины. Один из них - вербовщик на территории Донецкой области, который подбирал девушек. Их в последствии осматривал гражданин Германии, определял их как товар, давал им оценку. Затем переправлял в Луцк.

У Луцьку дівчат сортували: кого відправляли до Польщі, кого - до Німеччини. Сфера діяльності за документами в них була різна, проте реально всі мали надавати інтимні послуги.

Постраждала:

- Хозяин говорит, что вы ничего не заработаете, в полиции вы ничего не докажите. То есть, вас, как бродяжек, закроют - и все. Впоследствии он дал мне денег, и я уехала домой. Вот так я поработала официанткой.

Андрій Небитов, заступник керівника управління ГУ МВС у Донецькій області:

- За четыре месяца ежедневно у них было 4-6 клиентов в день до получаса, это время составляло 150 евро за это время. Если арифметически подумать, то девушки приносили хозяевам где-то десятки, а то и сотни тысяч долларов.

За три роки своєї діяльності сутенери доправили за кордон більше 30-ти дівчат. Та тепер самі вирушать у подорож - до тюрми. За торгівлю людьми їм загрожує ув’язнення на термін від 5 до 12 років.