Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 квітня 2011, 12:40 Секс і почуття
Івано-франківські сутенери потрапили за грати завдяки своїй нахабності
Івано-франківські сутенери потрапили за грати завдяки своїй нахабності

Хотіли працювати за кордоном, а потрапили в сексуальне рабство. Земляки обіцяли роботу продавців або гувернанток, натомість забрали документи й змушували торгувати тілом на польських трасах. Дівчат били, не давали грошей і погрожували розправою. Коли одній вдалося втекти, по неї прийшли знову.

Двадцятидворічну Галину за кордон відправили земляки. Пообіцяли роботу, ще й взяли на себе виготовлення всіх документів та витрати.

Галина, постраждала:

- Роботу обіцяли в магазині. В Польщі. Відкривається новий магазин, приїхали ми в Польщу. Нас зустріли. Ми приїхали на квартиру. Рано поїхали на ринок скуплятися одежі. Поскуплялися одежі, і я просто по одежі поняла, куда я уже попала.

Робота вдень, а відпочинок вночі. Заробіток - по шістсот злотих за зміну. Дівчині залишали самі копійки на сигарети. За відмову працювати - жорстоко били і знову виставляли на варшавську трасу. Галині пощастило. За тиждень їй допоміг вирватися з рабства поляк-клієнт.

Галина, постраждала:

- Просто попросила клієнта, щоб мене звідти вивезли. Клієнт, правда, поміг. Я просто викрала документи від них. Я сказала, що я хвора, і лишилася на квартирі, і викрала документи.

Мати, донька та її співмешканець-болгарин. Про сімейний бізнес людоловів ніхто б і не здогадався, якби рабовласники не перегнули палицю. Коли Галина повернулася додому, навіть рідним не сказала, що з нею сталося. Та по неї прийшли знову. Почали погрожувати. Вимагали повернути гроші, які витратили на дівчину. Та злякалася і звернулася до міліції.

Андрій Рогалевич, керівник відділу ГУ МВС України в Івано-Франківській області:

- То донька, фактично, займалася проституцією. Мама допомагала підшуковувати дівчат. Допомагала з оформленням документів за кордон, відкриття віз, і тому подібне. Фактично, звідти пішла інформація, що вимагають кошти. Коли вже почали розбиратись, кошти вимагали за то, що її вивезли проституткою. І порушена кримінальна справа за фактом вимагання. Встановлені інші особи.

Молодшу сутенерку затримано. Жінці "світить" від 5 до 12 років позбавлення волі. Її друга-іноземця оголошено в міжнародний розшук. Мати - на підписці про невиїзд. Такий остаточний підсумок злочинного бізнесу родини.