Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 березня 2011, 16:34 Секс і почуття
На Волині 30-річний стоматолог займався розсилкою порно
На Волині 30-річний стоматолог займався розсилкою порно

Порнографія з доправленням додому. Півтора року завдяки Інтернету та пошті процвітав бізнес 30-річного стоматолога зі Львова. Чоловік скачував фільми, що пропагують сексуальне насилля, записував на диски, а потім розсилав клієнтам по всій Україні.

Він щиро кається, співпрацює зі слідством, однак відповідати перед законом Юрієві все одно доведеться. Каже, змінив фах дантиста на порнопродюсера, бо нова справа була куди прибутковіша.

Юрій, підозрюваний:

- Зробив сайт, через який люди могли замовляти. Вони і замовляли, а я їм збував.

- Як довго таким займалися?

- Десь біля півтора року…

За цей час, підрахували правоохоронці, молодик встиг реалізувати понад п'ятсот дисків.

Географія його клієнтів вражає: на мапі, фактично, не залишилось жодного обласного центру, до поштових відділень яких не надходили б бандеролі з "полуничкою". За надсиланням чергової спритника і затримали.

Петро Шпига, керівник відділу УМВС України у Волинській області:

- При ньому, безпосередньо, було вилучено біля 20 дисків, які відправлялись через поштове відділення. А в подальшому при проведенні санкціонованого обшуку по місцю проживання було виявлено комп'ютерне обладнання, на якому здійснювався запис, а також 300 дисків, які пропагують насилля і порнографію.

Уже відомо: "полуничка" 30-річного львів'янина коштувала від двадцяти гривень. Для оптових замовників діяли знижки. Натепер ці люди - головні свідки протиправної діяльності горе-бізнесмена. І саме вони гальмують доведення справи до логічного фіналу.

Тарас Генсировський, керівник відділу УМВС України у Волинській області:

- Мережа Інтернет є всеохоплюючою. Обсяг інформації, яка в ній перебуває, є надзвичайно великих масштабів. Виявлення таких осіб є досить складним процесом як в плані виявлення, так і документування злочинної діяльності. Люди, які купували цю продукцію, не мають великого бажання співпрацювати, чи давати показання слідству.

Та все-таки неймовірними зусиллями, шляхом десятка експертиз та анонімних опитувань провину львів'янина задокументовано. На його карбі 11 злочинних епізодів, хоча, насправді, констатують слідчі, їх, імовірно, втричі більше.

Петро Шпига, керівник відділу УМВС України у Волинській області:

- На даний час порушено кримінальні справи за ознаками статей 300 ч.2 - це середньої важкості злочин, до 5 років і частини 3 статті 301. Значить, трьохсота - це збут творів, які пропагують культ насилля, а 301 - збут продукції порнографічного характеру.