Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 березня 2011, 10:22 Секс і почуття
На Волині депутат продавав жінок в сексуальне рабство до Польщі
На Волині депутат продавав жінок в сексуальне рабство до Польщі

Полуничка по-депутатському. На Волині затримали двох осіб, котрі спеціалізувалися на торгівлі живим товаром. Жінок спритники "працевлаштовували" в польські будинки розпусти. Ватажок банди виявився депутатом.

Торгували українськими красунями трохи менше двох років. За цей час лиходії встигли відрядити за кордон не одну волинянку. З кожної брали від 300 до 500 доларів: натомість обіцяли влаштувати покоївками в розкішних готелях. 25-річна Наталя на таку перспективу погодилася першою. На батьківщині в неї - ні сім'ї, ні роботи.

Наталя, постраждала:

- Живу я не сильно добре. В мене ні праці, нічого… заробити грошей немає де. Мене це зацікавило, і я спокусилася на такі пропозиції. Але раділа рано, бо тільки ми перетнули кордон, в нас забрали документи, завезли під Німеччину і потрапила я в будинок розпусти.

Заробляла інтимом три місяці. Та грошей не бачила: лише побиття й голодне існування. На день отримувала 15 злотих. Те саме пережила й Оксана. Дівчину спокусили можливі заробітки, за які хотіла відремонтувати батьківську хату. Утім, зрештою довелося платити самій.

Оксана, постраждала:

- Була умова: якщо я хочу піти, то приводжу дівчину взамін, або плачу йому 1000 гривень. Я назбирала, і мені ще переслали батьки, і протягом року я віддала йому ці гроші, і все.

Петро Шпига, керівник відділу УМВС України у Волинській області:

- Не знали, куди вони їдуть. Їм обіцяли роботу в готелях, покоївками. Сам факт, коли йшла вже продажа, даних жінок шокував. Їх ставили в умови залежності: забирали документи, паспорти і змушували відпрацьовувати гроші, які власник борделю заплатив вербувальнику.

Натепер відомо: на гачок зловмисників спіймалося півтора десятка довірливих волинянок. Усі - з малозабезпечених родин. Очі за кордоном їм "замилював" - народний обранець, батько шістьох дітей.

Петро Шпига, керівник відділу УМВС України у Волинській області:

- Один з даних членів групи, який являється організатором, на даний час затриманий. Арештований терміном на 2 місяці. По сумісництву він - депутат сільради, а також член релігійної громади. На даний час вирішується питання про затримання інших членів групи, яка нараховувала 7 чоловік, в тому числі, іноземців.

Ще один клопіт міліціянтам: як витягти з сексуального рабства тих, хто там залишився. За інформацією правоохоронців, на чужині зосталися семеро жертв лиходія-депутата. Якщо суд доведе його провину, за грати може сісти на 15 років.