Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 лютого 2011, 11:26 Секс і почуття
В одному з сіл Чернігівщини схопили небезпечного американського злочинця
В одному з сіл Чернігівщини схопили небезпечного американського злочинця

Більше чотирьох років американський злочинець жив в одному з сіл Чернігівщини. Ніхто з селян поганого слова не скаже. Та певного дня він поїхав до Києва й не повернувся.

Те, що поряд оселився чоловік, один із четвірки найрозшукуваніших злочинців у Сполучених Штатах Америки, пані Вікторія навіть не здогадувалася. Чоловік як чоловік, каже жінка, має родину, друзів. Заможний, але останнім часом тут таких новоселів багато.

Вікторія, мешканка с. Євминки:

- Я, как бы, с ним не общаюсь, поэтому знаю. Живет, хозяйство держит.

З-за високого паркану ледь видно багаті хороми. Що робить господар - ніхто в селі не знав. Насправді ж 55-річний американський громадянин Веніамін Гоникман має яскраву кримінальну біографію. Наприкінці дев'яностих відсидів в Україні за розбещення неповнолітніх. По тому емігрував до штатів. Там торгував людьми й відмивав гроші. Його фірма постачала за океан дівчат, яких змушувати працювати стриптизерками. З 2006 чоловік, що на такій торгівлі заробив мільйони, злякався ув'язнення й повернувся до України. Тут також узявся до звичної справи - відкрив стрипклуб у Києві. У селі ж про його кримінальні таланти донедавна навіть не здогадувалися.

Любов Василівна, директорка школи:

- У них дуже багато тварин диковинних, які наші діти бігали дивитися. І обез’яни, яких треба дивитися в зоопарку, і інші тварини. Не зверталися ні батьки, ні діти. Діти товаришували з її дитиною, проблем не було.

Мешканці Євминків майже не бачили багатія. Кажуть, він більше часу перебував у Києві. Там його й затримали.

Роман Мицак, керівник відділу ГУБОЗ МВС України:

- Находился в розыске как в Интерполе, так и в межгосударственном розыске за совершение ряда преступлений на территории США. УБОЗ и ФБР провело операцию по его поимке и лишению гражданства, которое он получил на территории Украины по поддельным документам.

За інформацією правоохоронців, Веніамін нашкодив і у Греції. Там фігурує у справі, пов'язаній із вибухівкою. Утім, певно, грецька Феміда не дочекається підозрюваного. Його передали Сполученим Штатам. І, судячи з усього, в американській тюрмі міжнародний авантюрист затримається надовго.

Роман Мицак, керівник відділу ГУБОЗ МВС України:

- Предусмотрено по их законодательству, где он приговорен к 65 годам лишения свободы.