Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 квітня 2010, 12:44 Секс і почуття
У Миколаєві троє зловмисників продавали дівчат у рабство до Туреччини
У Миколаєві троє зловмисників продавали дівчат у рабство до Туреччини

Солодкі байки - жорстока реальність. У Миколаєві троє зловмисників вербували дівчат до проституції за кордоном. Обіцяли золоті гори, а насправді продавали в рабство. Одну з жертв такої оборудки міліціянтам вдалося повернути до України з Туреччини. Постачальників живого товару затримали під час виряджання чергової партії.

Чемні клієнти, пристойна платня, закордонне безхмарне життя. Такі рожеві перспективи малювали двоє миколаївських таксистів місцевим дівчатам. Відчайдушних, що погоджувалися, забезпечували авіаквитками й виряджали в нове життя. Свою першу жертву злочинці спровадили до Туреччини.

Ігор Блошко, керівник відділу МУ міліції м. Миколаєва:

- Девушку, которую завербовали для отправки за границу для передачи в собственность турецкому сутенеру, ее автомобильным транспортом перевозили в аэропорт "Одеса", там приобретали билет ей, и авиарейсом она перелетала из Украины в Турцию, где ее встречал уже турецкий сутенер.

Не в рай, а в рабство на чужій землі, потрапила юна українка. Повернути на Батьківщину хвору і зневірену дівчину міліціянтам вдалося лише через рік. Оперативники взялися шукати секс-вербувальників. Уже незабаром схопили злочинну трійцю - двох чоловіків із в’язничним стажем і жінку - колишню жертву такої самої сексуальної неволі. Лиходії якраз споряджали в дорогу двох чергових дівчат. Дібрати красунь було нескладно. Повії в таксистів - часті пасажирки.

Ігор Блошко, керівник відділу МУ міліції м. Миколаєва:

- Подрабатывая таксистами, в процессе работы им неоднократно приходилось сталкиваться с девушками легкого поведения. Они присматривались к ним, наблюдали за их поведением, изучали, можно сказать, характер, и когда наступал подходящий момент, они предлагали им выехать за границу, чтобы заработать определенную сумму денег.

Скільки насправді заробляли б українки - невідомо. А ось винагорода за живий товар для вербувальників чимала: чотири тисячі доларів за дівчину. Та попри всі докази відвертої бесіди із затриманими не складається. Документів не підписують, до оселі на обшук не пускають. Без адвоката - тобі ні слова.

Затриманий:

- Я требую адвоката, без него осмотра никакого не может быть. Это по закону. Я прошу адвоката. У меня есть телефон его, я сейчас его наберу. Я не буду расписываться без своего адвоката нигде.

Адвокат обшукові не завадив. У шафах одразу знаходять докази скоєння й інших злочинів: незареєстровану зброю, пакунки марихуани, зняті з автівок магнітоли. Утім, поки проти угруповання порушують справу за однією статтею - 149-тою.

Анастасія Дубчук, слідчий МУ міліції м. Миколаєва:

- Данная статья предусматривает торговлю людьми, вербовку их путем обмана с использованием уязвимого места потерпевшего, а также по предварительному сговору группой лиц. Данная статья предусматривает наказание в виде лишения свободы от 5 до 12 лет с конфискацией имущества.

В обох чоловіків по 10 років ув’язнення за різні злочини. На скільки цього разу в неволю, вирішуватиме суд. Відбутися, як раніше, за проституцію штрафами не вдасться і спільниці. Натомість врятовані від рабства дівчата потроху повертаються до реальності. Небилиці про солодке життя повій за кордоном їм розвіюють психологи й міліціянти. Обіцяють навіть допомогти з пристойною роботою й житлом: аби тільки на небезпечні закордонні подорожі більше не тягло.

Інна Дудченко, Владислав Гнатенко, Миколаїв, НТН.