Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 березня 2016, 00:17 Пограбування
Як захистити автівку від угону
Як захистити автівку від угону

Злодії не дрімають! Кількість викрадень автомобілів в Україні зростає загрозливими темпами. Машини "йдуть" від власників і вдень і вночі, зі стоянок супермаркетів, з дворів під будинками. Злочинці діють нахабно та зухвало. Машини цуплять і у відомих людей, і у звичайних громадян. Лише за два місяці 2016 року полісмени зареєстрували 722 викрадення. Майже половина з них - у Києві. 

Найбільшим попитом серед автовикрадачів користуються Тойоти, Хонди, ВАЗи, Лексуси, Мерседеси. Невже автовласникам не можна знайти управу на злодіїв? Спеціалісти з захисту машин переконують - вихід є.

Віталій, менеджер станції техобслуговування автомобілів:

- Угонщики, которые располагают малым промежутком времени для угона авто и видят, что автомобиль оборудован несколькими средствами, он хоть и вскрывается, но требует какое-то время, и соответственно выпадает из поля зрения, и переходят на более легкую добычу.

Встановлювати сигналізацію навіть на нове авто з салону - обов'язково, адже штатна система захисту не забезпечить спокою власнику. Самий простий і дешевий спосіб - сигналізація. При пробі проникнення спрацює гучна сирена. Такий захист обійдеться до 5 тисяч гривень. Є й сучасні розробки.

Наталія, співробітник фірми з автобезпеки:

- Есть сигнализации, gsm связь. Это сигнализации, которые управляются с мобильного телефона. Какие уведомления: открытие-закрытие, где находится автомобиль, то есть можно посмотреть по карте. Такая сигнализация стоит где-то в районе, с установкой, в районе 8-10 тысяч.

Крім сигналізації спеціалісти радять обладнати машину ще й транспондерною системою захисту. Це спеціальна електронна мітка, як правило у вигляді кредитної картки.

Віталій, менеджер станції техобслуговування автомобілів:

- Находясь в кармане, она дает понимание автомобилю, что мы на месте и все хорошо и можем эксплуатировать автомобиль. При ее отсутствии автомобиль может или заглохнуть, или в соостветствии с програмными настройками может не заводиться.

Не слід відкидати і механічні способи захисту, так звані блокатори. Вони фізично унеможливлюють рух.

Наталія, співробітник фірми з автобезпеки:

- Он блокирует механизм коробки передач, предназначен для установки как на автомобили с механической коробкой, так и автомат и тип-троник, то есть можно подобрать, это модельный замок, и подобрать под каждый вид автомобиля.

Є й спеціальні хитрощі. Таємна кнопка. Спеціалісти з безпеки переконують: такий спосіб - найнадійніший, адже якщо злодій не знає, де саме знаходится перемикач - завести машину нереально.

Віталій, менеджер станції техобслуговування автомобілів:

- Нам для этого нужно провести некоторые манипуляции - нажать на какую-то хитрую кнопочку, спрятаную где-то под сидением, под торпедой, или на кнопочку включения противотуманнных фар.

Як показує статистика, якщо зловмисник не зміг впоратися з охоронною системою автомобіля за п'ятнадцять хвилин, то він свою затію просто кине. Цей факт підтверджують і фахівці. Тож чим більше рівнів захисту матиме ваша машина, тим менше шансів у злодія її поцупити.