Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 листопада 2015, 21:26 Пограбування
Банду "антикорупціонерів" затримали на Сумщині
Банду "антикорупціонерів" затримали на Сумщині

Банду вимагачів затримали в Охтирці, що на Сумщині. Злочинців зорганізував грузин за походженням Муртазі Баркай. Залучив до угруповання двох синів та ще не менше півтора десятки людей. Вони називали себе "Антикорупційним комітетом" та прикривалися гучними прізвищами посадовців.

Самі ж майже рік, погрожуючи розправою, відбирали бізнес, вимагали гроші й шантажували місцевих підприємців. Серед білого дня бійці СБУ й місцеві активісти удерлися до офісу та схопили трьох чоловіків. У сейфі знайшли пістолет, гранати й підробні посвідчення антикорупційників. Затриманих доправили до поліції. Проте, там несподівано відпустили. Банді інкримінують лише незаконне поводження зі зброєю та шахрайство.

- Там в сейфе лежит новый приказ о моем назначении. О чем вы говорите? Я  СБУ уважаю, пожалуйста, вы что, я наоборот, вот начальник вот есть. Я с ним хочу работать, сказал.

Олеся Рапута, речниця УСБУ в Сумській області:

- Ці особи використовували в тому числі фізичний вплив, моральний вплив, погрожували зброєю і, за попередніми даними, є інформація про те, що вони висловлювали погрози і намагалися чинити тиск на представників суддівського корпусу, правоохоронців і навіть місцевих депутатів.