Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 жовтня 2015, 21:19 Пограбування
У Києві оригінальним способом викрали автівку
У Києві оригінальним способом викрали автівку

Зухвале викрадення або шахрайська схема автовласників? У Києві зі стоянки евакуатором без номерів вивезли іномарку. Просто серед білого дня, на очах у свідків. За яке порушення та на який штрафмайданчик забрали легковика? Відповіді на ці питання тепер намагаються знайти і правоохоронці, і власники зниклої Мазди.

Київ. Вулиця Машинобудівників. На цих кадрах із камер спостереження добре видно, як евакуатор виїжджає зі стоянки. На причепі - чорний легковик. Здавалося б - нічого кримінального. Єдиний нюанс - на погружчику чомусь немає номерів... 

- Машина стояла вот здесь, где пустое место. Как вот эти машины, так и она стояла.

Це - Олег, охоронець стоянки. Працює тут давно. Каже - загадкова чорна Мазда стояла більше року. Її власників не бачив ніколи. Ніхто й не платив за її зберігання. А ось за день до пригоди прийшов чоловік і показав усі документи на машину.

Олег, охоронець:

- Пришли люди, предъявили техпаспорт на машину и сказали, что мы уплотим за те дни, за полтора года, что стояла машина.

А коли машину забрали - почався справжній детектив. Уже ввечері з'явилися... ще одні власники. Кажуть - хоч до автомобіля не приходили, пильно за ним стежили:

Світлана Пашковська, власниця зниклої машини:

- Я каждое утро и вечер хожу на работу- с работы. Отсюда видно: вскрытая, не вскрытая. Я смотрела, чтобы к ней никто не прикасался. Следили за ней. А вечером ее не стало. Это произошло в течении дня у всех на глазах.

Світлана з чоловіком не заперечує, що за стоянку не платили більше року. Мовляв, їх часто не було в Києві, до того відкладали гроші на ремонт своєї Мазди. Щоб розібратися, хто забрав машину - покликали власника стоянки.

Олексій Пашковський, власник зниклої машини: 

- И он приехал, показал ксерокопии поддельного свидетельства о регистрации ТС на мое имя, которое отличалось от оригинала. Также он показал права тоже на мое имя. Но, собственно, с моей фотографией.

Вийшов власник стоянки і до нас. Каже, що неодноразово намагався знайти хазяїв покинутої Мазди, та - марно. 

- Вот эта машина, как видите, без номеров, без ничего. Открытая, разбитая.

Андрій, власник стоянки:

- 5 раз я звонил минимум, давали, вешали на лобовое стекло, чтобы появился хозяин. Никто в течении 2 лет не пришел. Как только машину забрали - появились хозяева. Непонятно что и как. С техпаспортом.

Сам власник стоянки божиться, що до цього зникнення непричетний. І навіть висуває свою версію:

Андрій, власник стоянки:

- Я думаю, это 100 процентов хозяин в сговоре был. Потому что машина в кредите. 9000 $ он должен за нее. Машина не стоит таких денег. И человеку просто нужна справка, что машина в угоне. Плюс сказали, что она заложена. Может, кому заложили, те и забрали.

На місці працювали правоохоронці. Та наразі кримінальне провадження ще не розпочате.

Юлія Квітко, помічник керівника Солом'янського РУ міліції м. Києва:

- Коли наші оперативники зберуть достатньо доказів, щоб кваліфікувати дане правопорушення, відомості будуть внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Тож поки слідчі допитують свідків та шукають машину. Щоб з'ясувати - хто є справжнім власником автомобіля.