Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 червня 2015, 21:57 Пограбування
У Маріуполі рятувальники під час пошуків дитини попередили крадіжку
У Маріуполі рятувальники під час пошуків дитини попередили крадіжку

Квартирній крадіжці запобігли рятувальники в Маріуполі. Злодіям довелося поспіхом тікати. Як натрапили на зловмисників надзвичайники та до чого тут 14-річна школярка - дивіться далі в сюжеті.

14-річна Ілона Горбачова пішла від батьків після обіду. Перелякані родичі одразу звернулися до правоохоронців. 

Вікторія Гуц, співробітниця Маріупільського МУ міліції:

- Если говорить о том, что это за семья, то это, в принципе, хорошая, нормальная, полная семья. При беседе с родителями было установлено, что девочка имела привычку покидать дом после опреденных конфликтных ситуаций.

Наступного дня школярку шукали і правоохоронці, і військові, і надзвичайники. Пошуки ускладнювалися тим, що дівчина мало з ким спілкувалась, тож куди вона могла піти - незрозуміло. Отже, обходили кожну оселю у районі.

Євген Калиниченко, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій м. Маріуполя:

- Обратился в милицию за помощью в поисках пропавшей девочки. Силами личного состава аварийно-спасательного отделения производится обход близлежащих домов, подъездов, подвалов, чердаков с целью нахождения данной девочки.

Знайти дівчину надзвичайникам не вдалося, але вогнеборці все одно допомогли міліціонерам - запобігли квартирній крадіжці.

- Ребята, а вы когда заходили, не видели, никто там не лазил? Чуть квартиру не выставили. Уже все приготовили.

- В квартиру влезли? У вас?

- Не у нас. На 4-ом этаже.

- Никого мы не видели.

- Вот вы, наверное, их спугнули.

Вікторія Гуц, співробітниця Маріупільського МУ міліції:

- Предварительная квалификация - это попытка кражи. Человек находится сейчас в таком эмоциональном состоянии, я имею ввиду наша потерпевшая. Она изначально не заметила, что еще что-то пропало. То есть, возможно, она придет в себя, успокоится, осмотрит квартиру. Где-то какие-то может быть хищения все-таки были совершены из помещения.

Постраждалі й досі підраховують збитки, завданні незаконним проникненням до їхньої оселі. Тим часом знайшлася й зникла. Від батьків вона ховалася в занедбаних дачах селища Кам'янська. Оперативники вже відвезли школярку додому.