Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2015, 23:07 Пограбування
Грабіжник-жартівник з Хмельницького отримає серйозний вирок
Грабіжник-жартівник з Хмельницького отримає серйозний вирок

За ґрати через невдалий жарт. У Хмельницькому 62-річному пенсіонерові пахне ув'язнення за те, що намагався пограбувати супермаркет. І хоча зброя виявилася пневматичною, а чоловік того вечора хильнув зайвого, правоохоронці кари обіцяють не послабляти. Адже горе-злодій своєю витівкою неабияк налякав зо два десятки відвідувачів і персонал крамниці.

Це кадри з камери відеоспостереження. Чоловік спочатку оглядається довкола, потім витягяє з кишені зброю й вимагає в касира віддати всі гроші. Відвідувачі супермаркету намагаються повільно відійти від грабіжника.

Завадив злочинові охоронець крамниці. Він вибив пістолета з рук пенсіонера, і поки свідки оговтувалися від шоку, грабіжник утік. Проте правоохоронці швидко визначили його особу.

Сергій Трач, перший заступник керівника Хмельницького МВ міліції:

- В ході проведення даних розшукових заходів, так само слідчих дій було розшукано та встановлено одного мешканця міста Хмельницього, який причетний і обґрунтовано підозрюється у скоєнні даного правопорушення. В подальшому дана особа зізналася про те, що він скоїв це.

62-річний злодій пояснив: того дня випив зайвого, нікого грабувати не мав наміру, на хмільну голову вирішив просто пожартувати. Пневматичний пістолет нещодавно купив у знайомого. За те, що своєю витівкою перелякав зо два десятки відвідувачів і персонал крамниці, просить вибачення.

Підозрюваний:

- Пішов в магазин за продуктами. А в магазині підійшов до каси і шось захотілось мені пошутити. Тіпа того, ну так і пошутив. Я знав, що він не заряжений, набоїв там не було… Ну люди, конєшно, цього не знали. Поетому я ім  сочувствую… І  хотів би попросити пробачення у тих людей, які получили моральний урон…

Підозрюваний нині під домашнім арештом. За скоєне йому світить до 12 років ув'язнення.

Сергій Трач, перший заступник керівника Хмельницького МВ міліції: 

- Це - розбійний напад шляхом проникнення. Відповідно цю особу було затримано у порядку статті 208 Кримінального Кодексу. Предмет, схожий на пістолет, був вилучений та направлений на експертизу в НДКЦ УМВС.