Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 січня 2015, 23:54 Пограбування
На Рівненщині грабіжник напав з ножем на стереньку бабусю
На Рівненщині грабіжник напав з ножем на стереньку бабусю

86-річна бабуся стала жертвою розбійника на Рівненщині. Чоловік уночі заліз до будинку старенької і, вимагаючи грошей, ударив господиню ножем у шию. Закривавлена жінка змогла дістатися сусідів і попросити про допомогу. Нападника затримали. Окрім двадцятьох гривень, він забрав у бабусі банки з салом та варенням.

86-річна Галина Тишкевич у селі Руді Красній мешкає самотньо. Того вечора, як завжди, спокійно лягла спати. Жахіття розпочалося о третій ночі.

Галина Тишкевич, постраждала:

- Я в десять годин виключила телевізора і думаю, ляжу. Ще навіть кружку води солодкої випила і лягла. Але мені чутно запах, такий, як папіроси. Ай, думаю, я топила в грубі, може, десь там матрас зайнявся.

Пенсіонерка у сутінках оглянула ліжко - нічого. Раптом поглянула на шафу, а біля неї - невідомий. Вона озвалася до нього, погрозила викликати міліцію. Чоловік схопив ножа.

Галина Тишкевич, постраждала:

- І я зразу почула - мені так пощеміло. І він до мене: ша-ша-ша. І він тако мені - чик. І я вся, чую, що вже ллється.

Зловмисник забрав телефона, гаманця з двадцятьма гривнями, банки із салом та варенням. Стікаючи кров'ю, Галина Євдокимівна змогла сховати ножа. Коли розбійник вийшов із хати, пенсіонерка перев'язала хусткою собі шию й пішла до сусіди - колишнього ДАІвця.

Олексадр Герасимович, сусід постраждалої:

- В цей же час я терміново викликав швидку медичну допомогу, зателефонував на 102 і дільничному інспектору Шаблію. Підняв сина Сергія, ми вскочили з ним в машину і поїхали шукати цього чоловіка.

Побачили невідомого в кінці вулиці. Навіть за п'ятнадцять метрів було видно, що зловмисник нервується. Тож люди не сумнівалися, що саме він і є нападником. Утрьох вибігли з машини і скрутили розбійника.

Сергій Герасимович, сусід постраждалої:

- Коли ми до нього підбігли вже його затримувати, він це сало і цей пакет з харчами, він просто його викинув. Він зразу почав виправдовуватися.

Микола Бречко, мешканець с. Руди Красної:

- Розказував, що він крепко схотів їсти і зайшов до баби. Сказав: двері були відкриті, я зайшов у хату і попросив їсти. Бабуля начала кричати і каже, я взяв ножа і полоснув її по горлі.

Нападником виявився 45-річний рівнянин.

Олександр Шаблій, старший дільничний інспектор:

- Раніше судимий, який перебував у притулку для безхатченків міста Рівне, знаходиться по вулиці Дубенській, він його сам полишив. До цього часу перебував у психіатричній лікарні в Острозі. На даний момент даний громадянин затриманий по статті 187 частині 3, перебуває у СІЗО.

За скоєне чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі. Тим часом постраждала одужує. Медики кажуть: зловмисник ледь-ледь не зачепив сонної артерії.

Олександр Каспришен, завідувач травматології Рівненської районної лікарні:

- Рана була нанесена в ділянці шиї, а взагалі ця ділянка є досить небезпечною, тому що там знаходиться досить багато життєво важливих органів і структур, і поранення може викликати масивну кровотечу і досить швидку смерть.