Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 січня 2015, 23:05 Пограбування
В Києві грабіжники зірвали хрест з шиї старої жінки
В Києві грабіжники зірвали хрест з шиї старої жінки

87-річну жінку побили й пограбували в Києві. До помешкання пенсіонерки нападники потрапили обманом. Потім бабусю били по голові. Поцупили п'ять тисяч гривень і чимало цінностей, зокрема - воєнних раритетів.

Коли в двері пенсіонерки Ольги Семенівни наполегливо подзвонили, жінка відчинила не одразу.

Ольга Семенівна, постраждала:

- Я подошла, спросила - кто? - Из ЖЭКа, проверяем счетчики на воду. Откройте! Я смело открыла.

Те, що сталося далі, жінці годі було уявити навіть у страшному сні - двоє чоловіків відштовхнули її до дверей і вдарили по голові, хоча вона благала цього не робити.  

- Я говорю - та отдам я вам все деньги, не бейте меня, что ж вы делаете!

Віддала всі гроші, що мала - це п'ять тисяч гривень. Але бандити не пішли. Стали шукати в квартирі ще цінні речі.

Ольга Семенівна, постраждала:

- Увидел у меня на шее крестик, подошел, ударил меня по голове, сорвал этот крестик. Начали рыться, нашли обручальные кольца мужа моего.

Нападники знайшли також і родинні цінності. Це головно воєнні раритети, які передавалися в цій сім'ї з покоління в покоління.

Максим Трофимчук, слідчий Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- А саме - листи батька з фронту під час ВВВ, аусвайс її матері, коли вона проживала в окупованому місті Києві, дозвіл на роботу, щоб вона могла прогодувати своїх малолітніх дітей, які на той час потерпали від злиднів.

Забрали, вирішивши, що справжній, і оцей муляж ордену Радянського союзу, якого зробив ще батько постраждалої бабусі. Потому нападники пішли.

Максим Трофимчук, слідчий Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Потерпіла повідомила свою доньку, так як була у знервованому стані і не знала як їй діяти, донькою була повідомлена міліція.

Нападників почали шукати на прилеглій до місця злочину території. Утім, намарне. Гарячим слідом їх затримати не вдалося. Тому правоохоронці заходилися патрулювати ломбарди в районі. Це дало результат - двох розбійників разом з награбованим затримали просто у приміщенні. Нині чоловіки в слідчому ізоляторі. Всі цінні речі повернули постраждалій пенсіонерці.