Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 грудня 2014, 23:14 Пограбування
Озброєний напад у середмісті Києва
Озброєний напад у середмісті Києва

У столиці кілька десятків озброєних чоловіків вдерлися до аудиторії й пограбували слухачів лекції з економіки. Під час нападу бандити в одну людину вистрілили, а іншу викрали.

- Они ногой выбили дверь и начали стрелять сразу.

Все сталося приблизно о 17-й годині. До будівлі в центрі Києва вдерлися до двох десятків молодиків у балаклавах та зі зброєю в руках. Налякавши пенсіонерку-консьєржку, вони підбігли до аудиторії, де саме тривала лекція. Там нападники одразу почали стріляти й трощити меблі. Присутніх, а це 23-оє людей, поклали на підлогу, їхні мобільні телефони й речі відібрали.

- Тут були перекинуті стільці, поламані окуляри, телефони сотові поламані.

Сергій Переход, постраждалий:

- 25 телефонов, технику, камеру забрали, планшеты, документы, ключи от авто, самые минимальные подсчеты - 50 тысяч гривен, кошельки брали.

Тих, хто з присутніх намагався відірвати обличчя від підлоги чи щось сказати - били. Американець російського походження Генадій також прийшов послухати лекцію. Він пручався озброєним нападникам найбільше, за що й дістав кулю в живіт.

Генадій, постраждалий:

- Когда я начал просить: дайте документы мне, я еще больше начал получать удары с разных сторон, мол, лежи вниз, ногами били со всей силы, и тут раздался выстрел.

Сергію від нападників також дісталося. Його молодики викрали з аудиторії перед очима у вагітної дружини. Потім натягли чоловікові на голову мішка, вивезли бранця до лісу, били продовж трьох годин. А потім відпустили.

Сергій Переход, постраждалий:

- Они схватили, надели наручники, увезли в лес, где избивали и допрашивали. Били по голове, тут шишки, они уже сходят, а в основном били по животу, но, как я узнал, у тех людей, которые остались там, у них больше гематом.

Чоловік стверджує - нападники були озброєні до зубів.

Сергій Переход, постраждалий:

- Автоматы, пистолеты мне в голову подставляли, кричали все: мы тебя расстреляем. Я не успевал открывать глаза от из сапог, потому что постоянно били.

Сергій певен: на нього напали через його минуле. Бо працював у політичній організації. І відомості про неї, стверджує, в нього й намагалися довідатися. Нині поранений американець і побитий киянин лікуються. Тим часом у приміщенні, де скоєно злочин, думають про посилення безпеки. Кажуть, у них є і камери відеоспостереження, і консьєржка, і тривожні кнопки. Утім, все це не допомогло - охорона приїхала на виклик лише за десять хвилин.  

- Страшно, що ми зробимо, як тут 15 чи 20 чоловік зайде.

Свідки кажуть, вони записали номерні знаки автомобілів бандитів. Тим часом правоохоронці лише сухо констатують: розпочали кримінальне провадження за статтею "розбійний напад", злочинців шукають. Поки нікого не затримали.