Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 листопада 2014, 21:50 Пограбування
У Вінниці затримали вуличних розбійників
У Вінниці затримали вуличних розбійників

Двох чоловіків, котрі завдали ножового поранення перехожому й відібрали в нього мобільного телефона, затримали правоохоронці у Вінниці. Нині постраждалий у лікарні, а його кривдники в ізоляторі тимчасового тримання.

Про бійку на вінницькій вулиці розповіла молода жінка, що стала свідком пригоди. Сказала - двоє забивають насмерть перехожого. На місце одразу виїхав екіпаж патрульної служби міліції. 

Юрій Куций, керівник Вінницького МВ міліції:

- Виїздом патрульно-постової служби було з'ясовано, що на вулиці лежить людина, яка отримала тілесні пошкодження. При транспортуванні в лікарню було з'ясовано, що він ще й отримав ножове поранення. Було надано орієнтування по місту і в сусідньому дворі було були затримані два громадянина. Це виявилися громадяни раніше судимі, які доставлені в райвідділ, складені протокол по 208 ст. ККУ, та поміщенні в ІТТ.

Затриманими виявилися 24-річний та 46-річний вінничани. Обидвоє неодноразово засуджені за наркотики, шахрайства й пограбування. Молодший з них нині відбуває умовний термін покарання. Тепер один пояснює, що взагалі нічого не пам'ятає про бійку, бо був п'яний. Інший стверджує: перехожий їх образив нецензурною лайкою, за що й дістав стусанів. А ось хто штрикнув чоловіка, незрозуміло. Задираки присягаються - при собі ножа не мали.

Максим, затриманий:

- Ну так получается, что мы шли, или он нас зацепил, или мы его плечом вот так, ну и началось, кричать, Серега к нему начал прыгать, завязалась драка, я также помню, что несколько раз ударил человека. По концовке я помню - он дает мне телефон, приезжает милиция, как бы забрали, сказали, что будет админправонарушение, а потом мне сказали, что там еще и ножевое ранение.

Сергій, затриманий:

- Нет, конечно, никакого ножа не было, я вообще за этот нож узнал от работников милиции, уже когда нас привезли в отдел, всплыл вот этот нож, что типа был нож.

Удар лезом дивом не став фатальним. Завдяки теплому одягу поранення - легке. Проте лікарі зафіксували в постраждалого п'ятдесятиоднорічного вінничанина закриту черепно-мізкову травму й перелам носа. Нападники забрали в городянина мобільного. Телефона знайшли в кишені одного із затриманих під час огляду у відділі міліції.

Олександр Ясінський, співробітник УМВС України у Вінницькій області:

- Вони зразу признали, що у них виникла суперечка, яка переросла у бійку з даним громадянином. За телефон мобільний сказали, що вони взяли його взамен свого, бо ніби як один з цих хлопців, з двох, які били, він десь загубив свій телефон. 

Слідчий відділ міліції розпочав кримінальне провадження. За груповий розбій відповідна стаття Кримінального кодексу передбачає до 10 років позбавлення волі.