Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 серпня 2013, 10:48 Пограбування
Звичайне пограбування в Черкасах закінчилося стріляниною
Звичайне пограбування в Черкасах закінчилося стріляниною

Вогнепальними пораненнями господарів закінчилося пограбування будинку в Черкасах. Більше місяця тому син і мати стали жертвами озброєного наскоку. Нападники покалічили їх і забрали всі гроші. Постраждалі твердять: міліція не надто поспішає розслідувати злочин.

- Півтора місяці пройшло, воно вже все позаживало, але я зараз руку взагалі не відчуваю.

Синці від кайданок та вибиті зуби - ще не найгірша згадка про той день. Більше місяця тому пані Валентина відчула себе героїнею кривавого бойовика. Серед ночі вона прокинулася від сторонніх звуків у хаті, а коли вийшла в коридор, ледве не зомліла від побаченого. У будинку  нишпорило двоє незнайомців у масках, які одразу накинули господині мішка на голову.

Валентина Бреган, постраждала:

- Они одели на меня наручники, я стала молить, кричать, что у меня бронхиальная астма - "снимите мне мешок!", потом кто-то снял мешок, и толкает дальше в комнату.

Жінку від загибелі врятував син, який саме повернувся додому. Він наполохав нападників, але злочинці наостанку відкрили вогонь. Значна втрата крові, дві операції та місяць у лікарні - так для Дмитра закінчилося банальне пограбування.

- Была пуля, застряла, ее вытянули, а тут она была на вылет.

Нині постраждалі оговтуються від пережитого й чекають, коли ж правоохоронці знайдуть грабіжників. Дмитро стверджує: слідчі не квапляться.

Дмитро Бреган, постраждалий:

- Я вообще недоволен результатом, сколько времени прошло, они ко мне не обращались, ничего не сообщают.

У міліції деталей слідства не розголошують, але запевняють: злочинців шукають.

Ірина Колібабчук, помічник керівника Соснівського РВ міліції:

- Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 ст. 186 ККУ - це розбійний напад. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі від 7 до 15 років із конфіскацією майна. Нині слідчі дії проводяться, зараз встановлюються причетні особи, а також їх можливе місце перебування.

Допоки озброєних розбійників не знайшли, постраждала сім'я живе у страху.