Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 січня 2013, 22:58 Пограбування
У Львові затримали грабіжника парафіянок
У Львові затримали грабіжника парафіянок

Львівські міліціянти затримали серійного грабіжника. 17-річний юнак удосвіта нападав на самотніх жінок, лупцював їх, відбирав гроші та цінні речі. Потім ішов до нічних клубів. Гамселив своїх жертв парубок жорстоко. Дві його останні жертви - в комі.

Двох останніх жертв юного грабіжника знайшли перехожі близько 6-ї ранку біля церкви в середмісті Львова. Сорокашестирічна жінка лежала біля брами. Інша - вісімдесятирічна - на сходах біля входу у храм. Зараз обидві в реанімації.

Зорян Біда, керівник відділу реанімації Львівської лікарні швидкої допомоги:

- На даний момент обі жінки знаходяться у важкому стані і з важкими черепно-мозковими травмами, в комі на штучній вентиляції легень. Про механізм травми можна сказати, що вони дійсно отримали удари якимись важкими предметами.

У храмі, біля якого й знайшли постраждалих, у мить нападу були черниці. Проте вони нічого не чули й не бачили. Кажуть - обидві жінки їм знайомі.

- Ця пані там працює, а та завжди до нас приходить, та жіночка, вона завжди до нас приходить на службу, і на сьому годину вона йшла сюди на службу.

Мешканці навколишніх будинків нападу також не бачили. Проте чули про серію пограбувань і дуже налякані.

Дана, мешканка м. Львова:

- Люди кажуть, що нібито якесь братство або якийсь маньяк. То було 12 числа, в суботу, було шоста, сьома, отак в тому промежутку. І таке саме було на Підвальній, і тут під церквою.

Міліціянти затримали злочинця близько 4-ї ранку у Львові. 17-річний мешканець Трускавця, із заможної сім'ї, приїздив до обласного центру розважитися в нічних клубах. Гроші на це здобував пограбуваннями. Поки відомо про 5 епізодів. Парубок нападав на самотніх жінок удосвіта - з п'ятої до сьомої. Збивав з ніг раптовим ударом у голову. Коли жертва падала, копав ногами, випитуючи, де гроші, золоті вироби, телефон, а також - пін-коди банківських карток. Трофеями юний садист не обмежувався.

Сергій Зюбаненко, керівник ГУ міліції у м. Львові:

- Було вилучено відеоспостереження і такий цікавий факт - коли він вже забрав сумочку потерпілої, він хвилин 5 продовжував наносити в область голови, живота, спини ногами. Після чого він просто пішов.

Правоохоронці припускають, що жертв грабіжника більше і просять глядачів повідомити про такі напади.