Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 листопада 2012, 22:50 Пограбування
Оператора "Свідка" побив та пограбував таксист
Оператора "Свідка" побив та пограбував таксист

Сідаючи в таксі - будьте обережними. В цьому переконався й оператор програми "Свідок" - Денис Голиков. Його просто в салоні побив і пограбував водій. Правоохоронці нині розслідують цей факт.

Того вечора Денис засидівся з другом у кав'ярні, тож, аби дістатися додому, викликали таксі. Спочатку завезли на Оболонь приятеля, далі машина мала їхати на Борщагівку. Утім, за кілька хвилин по тому, як висадили першого пасажира, розпочалося щось неймовірне. Працюючи у програмі "Свідок", Денис і гадки не мав, що доведеться самому стати героєм сюжету.

Денис Голіков, постраждалий:

- Машина начала останавливаться, я у таксиста спросил - в чем дело, а он мне сказал, заплати мне деньги и выходи. Я начал звонить оператору такси, попытаться разобраться в этом ньюансе, на что водитель обернулся, схватил меня за шкирку, в руку попала серебряная цепочка, он её сорвал и забрал мобильный телефон.

Далі таксист вибрався з машини, витяг пасажира і взявся його бити. Постраждалий каже - водій гамселив його руками й ногами. Насилу вирвавшись, хлопець побіг до найближчої АЗС, аби звідти викликати правоохоронців. Міліціянти обох затриманих: і перевізника, і клієнта - повезли до райвідділку, там взяли свідчення й відпустили. Чи порушать кримінальну справу проти нападника, який пограбував і побив людину - невідомо. Аби прояснити деталі інциденту, дзвонимо таксисту.

- Номер, за яким ви телефонуєте, тимчасово не обслуговується, зателефонуйте пізніше - вже не відповідає.

Тоді телефонуємо у службу таксі, якою користувався Денис. Там коментувати щось на камеру відмовляються. І зазначають: жодної відповідальності за дії водіїв не несуть.

- Все службы такси, они принимают заказ и выдают этот заказ водителю, а дальше, что происходит в автомобиле, ну как это можно нести ответственность.

У таксомоторній Асоціації України ситуації не дивуються, кажуть, сьогодні возити людей може кожен. Пасажири не захищені, бо служби, які мають відповідати за роботу своїх працівників - це просто аналітично-інформаційні центри.

Андрій Антонюк, член правління української Таксомоторної Асоціації:

- У нас таксистом може стати кожен і працювати з любою службою, яких сьогодні в Києві є більше чотирьох. Можна влаштуватися на роботу без поїздок в офіс, без огляду автомобіля, без медичної довідки.

В інтернеті ж можна знайти відео, де деякі служби таксі влаштовують на роботу через дзвінок. Вирішили й ми зателефонувати за оголошенням.

- В  такси работали?

- Нет.

- Ну, наши условия знаете, наши проценты - 5, партнеры - 10 и программа 10 гривен в неделю. А лицензия какая-то - можете делать, можете - не делать.

В асоціації таксистів кажуть: аби змінити ситуацію, треба удосконалити законодавство. Вже й відповідний закон підготували.

Андрій Антонюк, член правління української Таксомоторної Асоціації:

- Перше, що повинно бути, це треба створити умови, щоб всі стали легальними, і для того треба ввести реєстр.

Утім, поки що статистика невтішна - на столичних дорогах нині понад 25 тисяч таксомобілів, з них 90 відсотків нелегалів. Тож ніхто вам не гарантує, що наступного разу вас не везтиме наркоман, п'яний або навіть uвалтівник чи вбивця.