Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 червня 2012, 11:32 Пограбування
На Житомирщині розбійник пограбував та намагався спалити стареньку
На Житомирщині розбійник пограбував та намагався спалити стареньку

У невеличкому селі на Житомирщині посеред ночі до оселі 75-річної жінки вдерся бувалий злочинець. Намагаючись довідатися про кревні, чолов'яга зв'язав і побив стареньку. Та цього виявилося замало: аби позбутися свідка, намагався спалити жінку живцем.

Заліз до будинку, взяв 200 гривень, випив, поїв і подякував за гостинність господині стусанами.

Віктор Бугира, керівник управління УМВС України в Житомирській області:

- Заліз, зв'язав стареньку бабусю, поклав на ліжку. Поки вона лежала, пішов, поїв все. Забрав м'ясо, горілку. ЇЇ зв'язавнакрив одіялами і подушками і спалив будинок.

Правоохоронці кажуть - жінка дивом врятувалася з охопленого вогнем будинку. Їй довелося зубами перегризати мотузки на руках.

Віктор Бугира, керівник управління УМВС України в Житомирській області:

- Як вона розповідає, він чекав у хаті, поки все розгориться. І коли вона, каже, почула, що він пішов, я почала гризти мотузки на руках і вже вибралася тихенько.

Вже за добу правоохоронці затримали грабіжника в Коростені. Він намагався якнайдалі втекти від місця злочину. Нині розбійник у всьому звинувачує алкоголь.

Затриманий:

- Я всього не помню, сильно п'яний був. Я накривав подушкою півминути, забирав і питав, де гроші. Потом поняв, що оставив багато відбитків, взяв і підпалив дім, я понімав, що мене шукатимуть. Рано чи пізно.

Ця історія вразила і бувалих правоохоронців, і сусідів старенької. Люди з жахом переповідають події тієї ночі, адже на місці сімдесятип'ятирічної бабусі міг опинитися кожен із них.

Сусідка:

- Це ж він хотів, щоб вона згоріла. За що її вбивати і так мучити.

Після пережитого бабуся - в лікарні. Її ж кривдникові загрожує тривале ув`язнення. Та це навряд чи поверне старенькій здоров'я і спалений будинок.