Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 березня 2012, 09:45 Пограбування
У Севастополі по гарячих слідах вдалося затримати чотирьох розбійників
У Севастополі по гарячих слідах вдалося затримати чотирьох розбійників

В об'єктив вуличної відеокамери потрапили грабіжники в Севастополі. Четверо молодиків ділили награбоване, і навіть не підозрювали, що за ними спостерігає черговий із райвідділку.

Постраждала:

- Утром с другом шли домой и незнакомые люди на нас напали, друга начали бить, меня отвели в сторону, сказали не кричать.

Це нині вранішню пригоду 20-річна студентка розповідає з усмішкою. Зізнається: тоді до смерті налякалася. Близько п'ятої із товаришем вийшли від друзів, та не подолали і ста метрів - на темній порожній вулиці одразу загрозливо постали чотири силуети.

Постраждалий:

- Они начали грубо разговаривать и завладели нашим имуществом, то есть, мобильными телефонами, деньгами, золотом, ну и нанесли мне также телесные повреждения.

Два мобільні телефони, три золоті каблучки, ланцюжок, дві сотні гривень. Усе це постраждалі віддали без бою. З пантелику збили звинувачення нападників - мовляв, напередодні хлопець украв у них мобільники. Вивернуті, нібито, для перевірки кишені лиходії швидко й обчистили. Радісні шахраї, геть розгублені жертви - до міліції. Вже за кілька хвилин прикмети злочинців отримали всі патрульні наряди.

Андрій Любинець, співробітник відділу УМВС України в м. Севастополі:

- Ориентировка была передана нарядам, группам задержания, наряды были ориентированы, и я обратил внимание на мониторы, где проходящие четыре человека по улице Ялтинской, направлялись в сторону Шмидта, были похожи по приметам.

Шок від несподіваного нападу тепер переживали вже і самі грабіжники. У руках чужі речі, тож відпиратися не стали. Зізналися.

Затриманий:

- Ну, мы сформировали легенду, сказали, что он, якобы, украл два телефона, он остановился. Я ударил ему в голову. После этого он выложил деньги, и мы убежали.

Затриманий:

- Я в сторону отвел девушку и, короче, забрал у нее телефон. И все, и убежал.

- А зачем вы забрали у нее телефон?

- Ну, просто показался мне хороший телефон. Как раз денег просто не было на такси, чтобы уехать домой. Думал продать, и на такси деньги потратить.

Невдала розвага на хмільну голову! Утім, такі пояснення правоохоронців не переконують. На ті самі граблі всі четверо наступали вже не раз. То ж тепер їм світить чергове ув'язнення за вже звичною статтею - пограбування з насильством, і чотири роки за ґратами.