Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2012, 16:21 Пограбування
На Волині майже рік 26-річний хлопець цупив телефонні кабелі
На Волині майже рік 26-річний хлопець цупив телефонні кабелі

Заробити на життя й не потрапити до в'язниці. Майже рік метикуватий крадій на Волині безкарно знімав телефонні кабелі, витоплював мідь, а потім здавав її на пункт заготівлі брухту. За раз лиходій вторговував до 200 гривень, адже за допомоги свого винаходу за кілька годин примудрявся перетопити десятки метрів цінного дроту.

На перший погляд це - звичайнісінький гак. Здебільшого, такі використовують, щоби витягати відро. Та кілька секунд нехитрих маніпуляцій - і селянський реманент перетворюється на знаряддя злочину. Дотягується до всього, що за 5 метрів над головою. Автор-розробник "ноу-хау" - 26-річний Ігор. Ганялися за ним міліціянти майже рік.

Олександр Басалик, керівник Ківерецького РВ міліції:

- На території Ківерецького району в період 2011 року було зафіксовано 11 крадіжок телефонних кабелів. В період 2012 року також вже було зареєстровано 3 крадіжки кабелів, по яких були порушені кримінальні справи. Однак особу, яка була причетна до крадіжок, не було встановлено.

Працював лиходій вночі. Тривалий час парубкові таланило, він непомітно тікав із краденим. Та таки погорів завдяки пильності дільничних інспекторів.

Сергій Воробйов, в.о. керівника сектору Ківерецького РВ міліції:

- В три години ночі оперативно-розшуковим заходами було виявлено громадянина, який йшов з сумкою. При перевірці документів, він їх не мав, але мав при собі пласкогубці, що могли бути знаряддям злочину.

Мав при собі перехожий і телескопічного гака. А ще - об'ємну торбу для поцупленого дроту. Пояснити, для чого йому все це - спромігся лише в райвідділку.

Ігор, затриманий:

- Думав припиняти, але не було постійної роботи.

- Ну, а який заробіток приносили дроти?

- За ходку десь120-150 гривень.

Проти крадія порушили кримінальну справу. За свій незаконний заробіток молодик може 5 років провести за ґратами.