Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2012, 13:35 Пограбування
У Києві чоловік напав з ножем на жінку в ліфті
У Києві чоловік напав з ножем на жінку в ліфті

В столиці чоловік із ножем напав на жінку в ліфті. Необачна жертва сама пустила незнайомця до свого під'їзду - навіть притримала перед ним двері. Як події розгорталися далі?

Жертву зловмисник обирав біля будинку. Побачивши, що молодиця заходить до під'їзду, поквапився за нею. Та на чоловіка уваги не звернула, а дарма.

Затриманий:

- Когда она открыла подъезд, я попросил, чтобы она придержала двери, и я зашел вместе с ней. В лифте, когда я у неё спросил на какую кнопку нажимать. Она сказала, на последний этаж, я нажал, поднялись немного, и я нажал на кнопку остановки лифта.

Лише тоді жінка відчула небезпеку.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Коли ліфт зупинився, незнайомець одразу дістав ножа. Погрожуючи ним жінці, він забрав у неї всі банківські картки та аж 13 гривень.

Далі нападник надумав ще й обшукати жертву. Вона ж благала не кривдити її, і цієї миті хтось із сусідів викликав ліфта, налякавши злочинця.

Затриманий:

- После того, как вызвали лифт, я остановил повторно лифт, вышел на четвертом этаже, спустился на улицу и вышел из дома, пошел к банкоматам, чтобы снять деньги с карточки. Всунул карточки в банкомат, банкомат карточки назад не выдал.

Перелякана жінка з дому зателефонувала до міліції. Шукати злочинця одразу взявся наряд патрульної служби.

Олександр Зіневич, інспектор патрульної служби:

- Працюючи із заявницею на борту по прикметах по проспекту Перемоги нами був виявлений підозрюваний, якого впізнала заявниця, після чого він був затриманий та доставлений до Святошинського рай управління, де у нього був виявлений ніж та особисті речі потерпілої.

Нападником виявився 35-річний рецидивіст. Дві третини свого життя він уже провів за ґратами за квартирні крадіжки та розбійний напад. Нині йому загрожує черговий термін від 7 до 10 років. Аби не стати жертвою бандитів у власному будинку, правоохоронці радять.

Юрій Гладик, керівник Святошинського РУ міліції м. Києва:

- При заходе в подъезд своего дома либо в лифт с мужчинами, которых вы не знаете, либо которые вызывают подозрение, лучше обождите, пропустите ее вперед.

У цій же історії жінка не звернула на зловмисника уваги, бо в під'їзді був консьєрж. Останній виправдовується: не поцікавився, куди йде незнайомець, адже думав, що він разом із мешканкою будинку.

Ігор Іларіонович, консьєрж:

- Діло в тому, що вона сама відкривала двері, і він вмісті з нею заходив, вот в чому діло. Якби в неї не було ключа і якби я пускав, я б, конечно, узяв би і попитав, хто ти, що ти і до чого.