Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 лютого 2012, 11:51 Пограбування
На Сумщині пенсіонер крав дерев'яні хрести, щоб топити піч
На Сумщині пенсіонер крав дерев'яні хрести, щоб топити піч

Аби зігрітися, ходив на цвинтар. На Сумщині пенсіонер крав дерев'яні хрести на сільському кладовищі. Два найкращі лишив собі та дружині на майбутнє. Іншими - топив грубу. Тепер вандал має пройти психіатричну експертизу.

Діда Миколу в рідному селі всі називають "вовком", бо полюбляє на самоті бродити місциною. Останнім часом вподобав ходити на цвинтар. Згодом сусіди помітили на подвір'ї пенсіонера дерев'яні хрести. З'ясували: з настанням лютих морозів господар ними розпалює грубу. Скаржиться: пенсії на дрова не вистачає.

Затриманий:

- Я получаю 850, і ще 24. Жінці і мені, значить, 1600.

Та палить не все поспіль. Два хрести, які найбільш сподобалися, дід залишИв. Пояснив - для себе з дружиною. Що діяв як вандал, чоловіка не бентежить. Каже - чинив за заповітом односельця.

Микола Нечипоренко, підозрюваний:

- Кресты, кстати, были сняты по указанию Ивана Владимировича. Когда він помирав, сказав: "После моей смерті, Миколо, забирай все, що хочеш".

Дружина пана Миколи його захоплення не поділяє. Скаржиться, він тягне з цвинтаря все: тротуарну плитку, вінки, вазони. Втомилася вже сваритися з односельцями, тож сама поскаржилася на чоловіка міліціянтам.

Антоніна Нечипоренко, дружина підозрюваного:

- Я що його заставляю? Я противник того слова, я тоже пенсию получаю. Так якого хрена ходить куди-то, правильно я кажу?

Поскаржилися до міліції на діда й селяни. Перевіряти інформацію до хати рушив дільничний.

Роман Іванцюк, дільничний інспектор Білопільського РВ міліції:

- У домогосподарстві Нечипуренка було знайдені, показав 2 хрести. Пояснив, що він приносив зі старого кладбища хрести дерев'яні, якими топив будинок.

Тепер "вовкові" призначили психіатричну експертизу. Адже колись він вже лікувався у спеціальних закладах. Та й порушити справу правоохоронці не можуть - цвинтар старий, а тому чиї саме могили пошкодив дід - дізнатися складно.