Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 лютого 2012, 13:00 Пограбування
У Києві зафіксовано "епідемію" кишенькових крадіжок
У Києві зафіксовано "епідемію" кишенькових крадіжок

Тримайте гаманці у прихованих кишенях, а мобільних телефонів узагалі з рук не випускайте. У Києві чи не епідемія кишенькових крадіжок. Працюють досвідчені спритники, їхніх дій жертви-перехожі не помічають. Утім, наступний матеріал - як одного такого зловмисника викрили.

Аліна навіть не помітила, як з її кишені зник дорогий мобільний телефон. Вона тримала його в руці, а поклала лише на мить.

Аліна, постраждала:

- Я вот держала, мне надо было одеть шубу. Я, ну, на секунду положила в карман, одела один рукав, второй, в карман - а там телефона нет. На полу его не было. Видимо, украли.

Сталося це в торговельному центрі. Навколо - купа людей, але ніхто нічого не помітив. Такі крадіжки нині не новина. Щодня тільки у Дніпровському районі столиці їх фіксують до десятка. Популярні серед кишенярів традиційно - телефони й гаманці. Тягнуть звідусюди.

Андрій, затриманий:

- Сейчас вытянут откуда угодно, даже из носка. Это надо или при себе держать, или в руках, или в закрытой сумке, во внутреннем кармане на застежке, чтоб не вытянули, но в наше время вытянут откуда хочешь.

Це зізнання спритника, що у свої тридцять два обібрав чимало кишень і сумок.

Андрій, затриманий:

- 12 лет у меня уже за плечами, из них я уже 5 раз сидел.

Вирушить до в'язниці на кілька років знову. Чоловіка вкотре затримали через нездорову пристрасть до особистих речей киян. Крав на людях - на базарах, у крамницях, або громадському транспорті. Але завжди непомітно.

Андрій, затриманий:

- Человек идет, я иду человеку на встречу, толкаю, вот, впритык, с ним соприкасаюсь, и в это время вынимаю у них мобильный телефон или портмоне.

Аж тут натрапив на пильну жіночку. Втекти не встиг.

Андрій, затриманий:

- По гарячим слідам даний громадянин був затриманий.

Нині міліціянти нарахували, щонайменше, півтора десятка крадіжок, що їх скоїв затриманий. Дарма в кишені не ліз: дивився, щоб у гаманці його жертви гроші були або телефон пристойний. Спритникові ж бо не тільки сім'ю треба було годувати, а й собі наркотиків купити. Крадене збував швидко.

Інна Коляда, старший слідчий Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Продавав в різних місцях невідомим особам, але були випадки, коли здавалися до ломбарду, і ці речові докази вилучалися, і поверталися потерпілим.

Тож тримайте особисті цінні дрібниці при собі - порада досвідченого кишенькаря.

Андрій, затриманий:

- А так, чтоб не вытянули, - это просто надо, чтоб человек держал в руках, тогда просто у человека будет испуг, он понимает, что сейчас будет крик - милиция, он тогда не пойдет на это.