Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 січня 2012, 15:34 Пограбування
У Києві чоловік, який пограбував магазин лотерейних квитків, здався в руки міліції
У Києві чоловік, який пограбував магазин лотерейних квитків, здався в руки міліції

На диво сумлінні пішли грабіжники. Один такий, після не надто вдалого нальоту - на кіоск лотерейних квитків, вирішив здатися правоохоронцям. Щоправда, перед цим встиг погуляти і добряче випити. Кримінальна хроніка минулих вихідних у столиці.

Озброєний пістолетом грабіжник серед білого дня навідав аптеку на столичній Дарниці. Тієї миті покупців у невеликому приміщенні не було, тож зловмисник безперешкодно дістався каси.

Інна Гамалій, помічник керівника Дарницького РВ міліції м. Києва:

- Погрожував пістолетом жінці-продавщиці. Забрав гроші у сумі дві тисячі гривень, касовий апарат та почав тікати.

Перелякана продавчиня віддала незнайомцеві весь виторг, коли ж за злочинцем зачинилися двері - натисла тривожну кнопку. 22-річного неробу затримали на сусідній вулиці. Розповів правоохоронцям, як за допомоги пістолета з гумовими кулями надумав поповнити власний бюджет. За це сяде за ґрати на сім років. Жертва нападу відбулася переляком.

Продавчиня:

- Всі живі, всі здорові, слава Богу.

- А подробиці можна у вас почути?

- Це лиш до руководства. Директор у нас есть.

Не встигли правоохоронці розібратися із аптечним грабіжником, як отримали нового виклика. Цього разу із крамнички лотерейних квитків.

Наталія Калиновська, помічник керівника Шевченківського РВ міліції м. Києва:

- Зайшов невідомий чоловік, та, погрожуючи ножем касирові, відібрав у неї суму близько півтори тисячі гривень.

Як і в аптеці, опору зловмисникові ніхто не чинив. На вкрадені гроші 37-річний киянин випив горілки і поголився в перукарні. А потім... подибав до найближчого райвідділку.

Наталія Калиновська, помічник керівника Шевченківського РВ міліції м. Києва:

- Він віддав правоохоронцям ніж , яким він погрожував та гроші. Але зазначив, що тут не уся сума, бо частину суми він витратив на горілку. Він пояснив, що його замучила совість, тому він прийшов до міліції.

Випадків, коли грабіжники виявляють непритаманні їм чесноти, правоохоронці пам'ятають мало. Тому підтвердження: останнє криваве пограбування банку в Донецьку, де від рук озброєного нападника загинуло п'ятеро людей. Фахівці не мають жодного сумніву: і в столичній аптеці, і в лотерейній крамниці продавчині діяли правильно.

Тетяна Подольська, психолог:

- Человек, который приходит с ножом или с оружием, и другим - он спланировал свои действия, он уже накручен, и эмоции доходят до пикового состояния. Самое важное - не делать резких движений. Можно успокоить: "Да-да, я все делаю, все". Как вы скажете, все в порядке. Чтобы он понял, что он контролирует ситуацию.

Наталія Калиновська, помічник керівника Шевченківського РВ міліції м. Києва:

- Якщо вам погрожують зброєю або ножем, краще віддати гроші, бо життя цінніше за якісь матеріальні статки.