Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 січня 2012, 17:40 Пограбування
У Кривому розі п'ятеро вихідців інтернату викрали вісім "Жигулів"
У Кривому розі п'ятеро вихідців інтернату викрали вісім "Жигулів"

"Жигулі", не нові, ще й без сигналізації. Перші на полюванні автокрадіїв. Принаймні, саме такі машини обирали зловмисники у Кривому Розі. Банда діяла нахабно й упевнено. Заяви до міліції від постраждалих надходили чи не щодня. Утім, усі автівки правоохоронці дуже швидко знаходили, та вже напіврозібрані. Хто й навіщо викрадав машини?

Ні нове, ні престижне, але серцю дороге авто. Своїми "Жигулями" Віктор Трохимович проїздив півжиття. Залізному другові й новорічного подарунка зробив - довгоочікуваний ремонт. Не встиг лише сигналізацію поставити. Вранці машини біля будинку вже не знайшов.

Віктор Лигун, постраждалий:

- Залізли в автомобіль, самовільно підключили його.

Розгублений власник до міліції - із заявою. Наступного дня машину знайшли. На околиці міста - з порожнім баком, без акумулятора, зі спаленим стартером. Не встигли оперативники й відбитків зняти - чергове повідомлення: в районі вкрали ще одного легковика. За тиждень заяв було вже з десяток.

Юрій Яненко, керівник Жовтневого РВ міліції м. Кривого Рогу:

- Угонялись, в основном, машины, ну, как говорят, отечественного производства. Похищались аккумуляторы, другие всякие инструменты, если были более-менее ценные вещи - выносилось, автомобиль бросался.

Крадії діяли впевнено, але непрофесійно: знімали, здебільшого, лише акумулятори, і в одному районі. Тож невдовзі злодіїв затримали. П'ятеро молодих хлопців, випускники місцевого ПТУ. Пояснення юнаків правоохоронців не здивували.

Затриманий:

- Негде работать было, деньги нужно было на пищу. Ну и так делали - угоняли.

Вразило оперативників інше. Усі п'ятеро хлопців - сироти, опіку над ними узяла держава. Та коли вихованці інтернату несподівано покинули гуртожиток, ніхто й пальцем не поворухнув.

Юрій Яненко, керівник Жовтневого РВ міліції м. Кривого Рогу:

- Никто не бросился, никаких сообщений не из каких ведомств, которые должны были проверять, как они там учатся, как они живут, в милицию не поступало.

Два місяці хлопці вешталися занедбаними садибами. У селі, в невеличкій коморі облаштували житло. До імпровізованої штаб-квартири приносили все поцуплене. На справу в місто вирушали вночі. Десять кілометрів пішки - й нарешті пошук авта. Головне - щоб було без сигналізації.

Затриманий:

- Катались, а потом бензин заканчивался, или там какая-то поломка - забирали что нужно, медикаменты, всё, что нашли, и домой.

Харчі, житло і праця. Усе це юнакам тепер гарантовано, але вже не опікунською радою. Слідство довело: викрала й розібрала банда, принаймні, 8 автівок. За це кримінальний кодекс передбачає, щонайменше, п'ять років за гратами.