Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 грудня 2011, 11:25 Пограбування
На Тернопільщині 21-річному злодюжці не вдалося пограбувати жінку
На Тернопільщині 21-річному злодюжці не вдалося пограбувати жінку

Як пройти до бібліотеки, яка температура надворі і чи можна зайти до туалету? Так не міг визначитися перед пограбуванням герой відомої радянської комедії "Операция Ы". Не кіношний, а реальний нападник у Кременці на Тернопільщині довго вигадував, як розпочати розмову з жертвою, і врешті придумав. Чи вдалося йому пограбувати?

Олег Гуславський, чоловік постраждалої:

- Світило сонечко, це була третя година дня приблизно. А от дорога - видно, яка - покручена, важка бруківка, побита. По такій дорозі важко бігти, тим більше, що вона вверх підіймається.

Не просто бігти, а наздоганяти довелося панові Олегу того дня юного незнайомця. Дружина поверталася з роботи, не дійшла до дверей кількох метрів - зупинив молодик із досить дивним запитанням.

Затриманий:

- Я підійшов до неї, спитав, де є ботанічний сад. Вона показала, де. Я її вдарив, забрав сумку і побіг.

Взимку й ботанічний сад. Жінка й замислитися не встигла, як уже лежала на землі. Миттєво відреагував її чоловік, котрий із вікна побачив, як тікає кривдник із сумкою дружини. Наздогнати молодого й дужого майже не сподівався, але рвонув. Дуже швидко переконався: зловмисник не бігун. Хлопець швидко втомився й вирішив сховатися.

Олег Гуславський, чоловік постраждалої:

- Ось цей молодий хлопець коли побачив, що він не зможе втекти, відскочив з однієї вулиці на іншу і сховався ось в цій кучі хмизу.

Цієї миті на допомогу вже мчали сусіди. У купі листя злодюжку і скрутили. Зв'язали руки й чекали на приїзд правоохоронців.

Василь Крайник, керівник Кременецького РВ міліції:

- На місце події виїхала слідчо-оперативна група. В ході перевірки по даному матеріалу було встановлено, що особа приїхала з міста Збаража для скоєння цього злочину.

21-річний молодик не заперечував: до райцентру приїхав по легку наживу. Запримітив самотню жінку на безлюдній вулиці, й вирішив діяти. Сумку відібрав у виховательки місцевого садочка. Гроші, телефон, матеріальних цінностей на майже три тисячі гривень - згодом підрахували правоохоронці вилов грабіжника. Усе майно вже повернули власниці. Проти нападника тепер порушать кримінальну справу. За пограбування з побиттям можуть посадовити за грати на шість років.