Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 грудня 2011, 15:08 Пограбування
На Львівщині 15-річний підліток пограбував місцеву церкву
На Львівщині 15-річний підліток пограбував місцеву церкву

На Львівщині затримали надзвичайно вправного та винахідливого злодія. Хлопчина заліз до місцевої церкви через крихітне віконечко. Правоохоронці не йняли віри, що підліток упорався без сторонньої допомоги і спеціальної підготовки. Та під час слідчого експерименту переконалися, що мають справу зі справжнім кримінальним талантом.

Настоятель храму всіх святих, що в селищі Зимній Воді, пригадує: було велике церковне свято, тому вже зранку зібралося чимало людей. Проте святковий настрій затьмарила прикра звістка. Цієї ночі в будівлі побував "непроханий гість".

Отець Миколай, настоятель церкви:

- Відкрили двері до церкви. Я зайшов, подивився - а там все порозкидано.

У церкві бракувало кількох підсвічників. Зникли хрести, кропильниця, DVD-програвач. А ще злодій прихопив гроші, що були у скриньці з пожертвами. Правоохоронці одразу ж з'ясували, як крадій проник до церкви.

Ігор Жолнір, дільничний інспектор Пустомитівського РВ міліції:

- Приїхавши на місце події, було виявлено, що на одному з вікон відсутня шибка, а саме - ось ця, яка була розбита.

Хтось зумів влізти до церкви крізь малесеньке віконечко. Оперативники одразу збагнули: такий акробатичний трюк дорослому навряд чи до снаги. Тож злодія слід шукати серед підлітків. Вирішили перевірити, передусім, тих, хто вже не раз потрапляв до міліції. І не помилилися. Коли завітали до будинку одного з таких порушників, швидко з'ясували: крадій саме він.

Ігор Жолнір, дільничний інспектор Пустомитівського РВ міліції:

- Ми побачили, що є дві пари взуття спортивного типу. Коли ми просто підняли взуття та зробили фотографії взуття і, повернувшись назад до церкви, ми побачили, що відбиток, який є на фотографії та відбиток, який знаходиться біля вікна, вони ідентичні.

15-річного злодія затримали. Він розповів, що залазив до церкви двічі. У міліції кажуть: не йняли віри, що підліток міг зробити це самотужки. Та під час слідчого експерименту переконалися: малий не бреше. Хлопчина миттю прошмигнув через віконечко до храму. Проти юного акробата порушили кримінальну справу. Йому вже не вперше доведеться відповідати за крадіжку.